Beşli, odada bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da pembe domates ve kıl biber fidelerini çiftçilere dağıtacaklarını söyledi. Beşli, ayrıca bunu yanı sıra yerli patlıcan fidelerini de çiftçiyle bu yıl buluşturacaklarını kaydetti. Beşli, şöyle konuştu:

“Ziraat Odası olarak ekonomik şartlarımız kısıtlı olsa da sırtımızda bir yük var. 7 seneden beri üretmiş olduğumuz Yalova Pembesi domatesi ve Hacımehmet kıl biberin yanında bu sene yerli patlıcan tohumu fideye verdik. 500 binin üzerinde tohum çiftçilerimize ücretsiz vereceğiz. Bunu boynumuzun borcu bildik. Nasip olursa mayıs ayında fidelerin çıkacak. Bu fideleri gene oda kanalıyla çiftçimize ulaştıracağız. Herkesin sağılıklı sebze yemesi için bu çalışmayı yapıyoruz. Özümüze dönmemiz gerekiyor. Hibrit tohuma, dışarıya verdiğimiz paralara yazık. Odaya maliyeti oluyor ama biz bunu görev bildik. Normalde bu sene yapmamız gerekiyordu ama talep çok olunca biz bu görevi tekrar üstlenelim dedik. Hem patlıcan, domates ve biber tohumları fidedeler.”

Patlıcan hakkında bilgi veren Beşli, “İçinden çıkan çekirdeklerle bir dahaki sene üretim yapılabiliyor. Sanayi tip değil. Halkın yiyebileceği lezzetli bir tür. Bu çalışmayı oda olarak tek yapıyoruz. Kurumların da desteği olursa teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim