Yalova Ziraat Odası tarafından bu yıl bedelsiz olarak çiftçilere ve vatandaşlara dağıtılacak olan 500 bin adet fide hazır. Fideler 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde dağıtılacak. 
Yalova Ziraat Odası 8 yıldır geleneksel olarak gerçekleştirdiği fide dağıtımını bu yılda sürdürecek. Karpuz, Kıl Biber, Pembe Domates ve Dolmalık Biber olmak üzere 5 cinsten toplam 500 bin fide bu yıl ilin her yerindeki çiftçilere ve vatandaşlara yine bedelsiz olarak dağıtılacak. Garden A.Ş bünyesindeki seralarda tohumdan yetiştirilen fidelererin dağıtımına 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde başlayacaklarını dile getiren Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban beşli, "Yıllardır Yalova'da tarımı desteklemek, yerel türlerin yetiştirilmesini yaygınlaştırmak ve menşei bilinen fidelerle üretimi yaygınlaştırmak adına çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda bu yılda 500 bin adet fideyi çiftçilere dağıtacağız. Bunu yapmaktan çok mutluyuz. Bu türlerin bugün ilimizde hızla yaygınlaştığını görmek bizleri umutlandırıyor" diye konuştu. 
8 Yılda 3.5 milyon fide dağıtıldı
Oda olarak 8 yıldır tohumdan üretilen fideleri hiç bir bedel talep etmeksizin çiftçilere dağıttıklarını vurgulayan Beşli, "8 yıldır fide dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar ortalama 3.5 milyon fideyi çiftçilerimize dağıttık. Bundan sonraki yıllarda da fidelerin dağıtımını kesintisiz sürdüreceğiz. Sadece Yalova'dan değil çevre illerden de fide talepleri alıyoruz. Ama fideleri odamızın bütçesi kadarıyla yapabildiğimiz için çok fazla sayılarda üretmemiz mümkün olamıyor" dedi.  
Editör: TE Bilişim