Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından yapılan düzenleme ile örtü altı üretim yapan üreticilere bundan sonra düşük bedelli elektrik verilmeye başlanacağını duyurdu. 
Tarım alanında maliyetleri büyük oranda arttıran en önemli kalemlerden birisi ise enerji giderleriydi. Yıllardan beri bu anlamda devletten destekleme beklediklerini dile getiren çiftçilere müjde 2015 yılının bitmesine sayılı günler kala geldi. Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli düzenlediği basın toplantısı ile örtü altı üretim yapan çiftçilere ucuz elektrik verilmesini sağlayacak düzenlemenin EPDK tarafından yapıldığını duyurdu. Yapılan bu düzenleme ile çiftçinin yüzünün bir nebze dahi olsa güleceğini belirten Beşli, "Yalova'da örtü artı yetiştiriciliği az olduğu için seralarda yapılan üretim de çok önemli. Yalova'daki seraların en büyük sıkıntısı ise elektrik maliyetlerinin çok yüksek oluşu. Seralara bugüne kadar tarımsal amaçlı elektrik verilmiyordu. O nedenle de üretici şebeke hattından elektrik alarak bunu iş makinelerinin çalıştırılmasında ve ısıtmada kullanıyordu. Bu ise maliyeti çok yükseltiyordu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu yapılan yeni düzenleme ile bundan sonra tarımsal abone grubu olarak elektrik dağıtım şirketleri çiftçilere düşük bedelli enerji verecek. Bu abone grubundan faydalanmaları için çiftçilerimizde il ve ilçe tarım müdürlüklerinde örtü altı üretici kaydının olması şartı aranacak. Bu standartlara uygun her üretici destekleme kapsamında düşük bedelli elektrik kullanmaya başlayacak. Bunun üretime çok ciddi yansıması olacak" dedi. 
Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli bundan sonraki süreçte, mazot, gübre ve ilaçta da benzer desteklemeler beklediklerini dile getirdi. 
Editör: TE Bilişim