Çiftlikköy Belediyesi’ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği’nde 244.000 Euro’luk Hibe Desteği sağlayacak proje için imzalar Ankara’da atıldı. Bu anlaşma kapsamında 400 kişiye eğitim verilecek
Avrupa Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından koordine edilen “Dezavantajlı Kişilerin ( yoksullar, engelliler, çocuklar, kimsesizler, madde bağımlıları )  Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında Çiftlikköy Belediyesi tarafından hazırlanan proje kabul edildi. “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı” İmza Töreni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılımıyla Ankara Meyra Otel’de yapıldı. Törende Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Bakanlık Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkan Vekili Burak Çağatay Doğan, Bakanlık Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Maslahatgüzarı Bela Szombati ve Akademisyen Serkan Çağrı birer konuşma yaptı.
Konuşmalarının ardından İnsana Odaklan-Değişimi Yansıt adlı dezavantajlı gruplara yönelik fotoğraf yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Katılımcıların sergiyi gezmesinin ardından Avrupa Birliği hibesinden yararlanacak toplam 145 projenin ekipleri ile imza törenine geçildi.
Proje 1 yıl boyunca devam edecek
1 yıl boyunca devam edecek proje kapsamında Çiftlikköy’de yaşayan 18-44 yaş arası dezavantajlı 400 vatandaşımıza istihdam edilebilirliklerini arttırmak amacıyla GİOSB ve Yıldız Teknik Üniversitesi ile birlikte eğitimler verilmesi planlanıyor. Göker Tarım, Kuzey Tekstil, Taşsan, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR Müdürlüğü’nün de katılımcı olacağı proje 1 Kasım 2017 tarihinde tamamlanacak.
 “Bu hibe projesi yeni hibelerin önünü açacak”
Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Çiftlikköy Belediyesi olarak ilk kez bir Avrupa Birliği hibesinin alındığını vurgulayarak, “İmzasını attığımız bu proje ile ilçemizde dezavantajlı grupların sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi” hibe programına katılmış bulunuyoruz. Bu proje Çiftlikköy’e bundan sonra gelecek hibe projelerinin de önünü açacaktır. Çiftlikköy halkına, belediyemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim