Çiftlikköy Belediyesi’nin Avrupa Birliği Projesi’nin bölümlerinden birisi olan ‘Çiftlikköy’de İşsizlik ve İstihdam’ konulu çalıştay, Yalova Uygulama Oteli’nde Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın da katılımıyla başladı.
Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenlerin yanı sıra, Yalova ve Çiftlikköy’de yer alan kamu ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de yer aldığı çalıştaya, projeden sorumlu olan Çiftlikköy Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Akgün ve AB Proje Ofisi Koordinatörü Ayşe Sultan Yazıcı ev sahipliği yaptı.  Çalıştay başlangıcında konuşan Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, projenin bir fabrika gibi yan hizmetleri üreterek sunduğunu dile getirdi. Silpagar, “Bu proje 244 bin euroluk bir proje. Yaklaşık 1,5 trilyonluk bir proje. Nereye kadar gidiyor, fırıncıya kadar, taksiciye kadar gidiyor. Basına gidiyor. Bir fabrika gibi tıpkı, bu proje yan hizmetleri üretmiş ve sunuyor. Adım adım, kimseyi kırmadan ama sistemli bir şekilde gidiyorlar. Çok güzel gidiyorlar. Bu şu demek, yaptığı projelerle Çiftlikköy Belediyesi o konuma gelecek” dedi.
“Projenin bir ayağı da çalıştay”
Çiftlikköy Belediyesi’nin Avrupa Birliği’nden aldığı ilk hibe projesinin bu proje olduğunu kaydeden Başkan Silpagar,  “16-44 yaş arası yoksul ve işsiz vatandaşlarımız öncelikli olmak üzere, engelli ve dezavantajlı vatandaşlar, kadınlarımız ve gençler bu projeden yararlanacak. Yaklaşık 500 kişi bu projeden yararlanacak. Şu an 480 kişiyi geçti. Burada hoşuma giden şu, bunun bir ayağı da çalıştay. Bu projenin kazandıracağı en güzel şey şu; Bir projenin yapılma aşamaları böyledir, çalıştaylar düzenlenir, basın ayağı olur, bu işin eğitimini almış arkadaşlarımız yönlendirmelerini yapar, biz de bunlardan yola çıkarız. Böyle olması gerekiyor” diye konuştu.
Çalışma grupları oluşturuldu
Uludağ Üniversitesi’nden Psikolog Gamze Özdemir ve Sosyolog Mustafa Berkay Aydın, Anadolu Üniversitesi’nden Ar.Gör. Çağdaş Seyhan,  Harran Üniversitesi’nden Mahmut Küçükoğlu, Yalova Üniversitesi Dekan Yrd. Muharrem Es gibi isimlerin ve KOSGEB, YTSO Kasın Girişimciler gibi kurumların yer aldığı çalıştayda Kadın Masası, Gençlik Masası ve Yerel Masa adı altında oluşturulan çalışma grupları yer aldı.
Çalıştayın ilk gününde Çiftlikköy’de çalışmayan kadınların genel özellikleri ve işsizlik nedenleri, çalışmayan gençlerin genel özellikleri ve sanayiye, tarım hayvancılığa ve hizmet sektörüne ilişkin potansiyeller gibi konular ele alındı. 3 gün sürecek olan çalıştaydan elde edilecek veriler, sonuç bildirgesi ile detaylı olarak kamuoyuna sunulacak.

 

Editör: TE Bilişim