Kadın Girişimciler Kurulu’nun Yalovalı ev kadınlarının evden çalışarak ekonomik anlamda gelir elde etmelerini amaçlayan Çiçek Sabun Projesi, Çiftlikköy’lü kadınların da yararlanması amacıyla Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde eğitimlere başladı.

Kadın Girişimciler Kurulu’nun Yalova Belediyesi Karanfil Evi’nde açtığı eğitici eğitimi kursunu başarıyla bitiren Eğitmen Meryem Buhari nezaretinde verilecek Çiçek Sabun Kursu eğitimlerinde ilk ders başladı. Çiftlikköy’lü kadınların yoğun merak ve ilgi gösterdiği kursta 25 kursiyerle yola çıkıldı.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimciler Kurulu geçtiğimiz günlerde Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’ı makamında ziyaret etmiş ve ilçede Çiçek Sabun Kursu açma isteklerini iletmişlerdi. Ardından Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi ile temasa geçen YTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu, gerekli  ön çalışmaların tamamlanmasının ardından kursun startını verdi.

Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde başlayan Çiçek Sabun Kursu’nun açılışına YTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser, Kurul Başkan Yardımcısı ve Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı  Rezzan Dikici ile Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri Seyhan Bakkal, Zeynep Elif Ekmen, Sevcan Çevik ve Seda Erkorkmaz da katılarak kursiyerlere destek ve bilgi verdiler.

YTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser, kurul olarak başlattıkları Hobim İşim Olsun Projesi –Çiçek Sabun Yapımı Kursu’nun gördüğü ilgiden memnun olduklarını belirterek, amaçlarının bu işin sektör haline gelerek, ev kadınlarına ekonomik getiri sağlamak olduğunu kaydetti.
Editör: TE Bilişim