Çiftlikköy Belediyesi ile İstanbul Ticaret Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzaladı. İstanbul Ticaret Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren ile Çiftlikköy Belediyesi adına Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın imzaladığı protokol, Çiftlikköy’ün kalkınmasına ve sürdürülebilir kentsel gelişmesine üniversitenin katkıda bulunmasını içeriyor. Protokol imza töreninde; yapılacak çalışmaları İstanbul Ticaret Üniversitesi adına koordine edecek olan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Baz ile Genel Sekreter Prof. Dr. Murat Kasımoğlu da hazır bulundu.
Çiftlikköy Belediyesi ile imzalan protokol gereğince İstanbul Ticaret Üniversitesi kent genelinde gelişmekte olan ve gelişecek sanayileşme öngörülerini dikkate alarak, Gayrimenkul Geliştirme Projeleri hazırlayacak. Üniversite, 1/5.000, 1/1000 ölçekte nazım ve uygulama imar planları ile kentsel gelişme ve sanayi bölgelerinde imar uygulamaları yapacak. İstanbul Ticaret Üniversitesi, Çiftlikköy Belediyesi’ne ayrıca kentsel dönüşüm danışmanlığı verecek, fizibilite, planlama ve uygulama çalışmalarında bulunacak.
İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliği protokolü kapsamında Çiftlikköy Belediyesi’ne kentsel tasarım ve mimari proje çalışmaları yapacak, çevre düzenleme ve peyzaj projeleri geliştirecek. Üniversite, ekonomik, sosyal ve çevresel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Çiftlikköy’ün ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımını da yapacak.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri ile Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü müfredatları kapsamında gerçekleştirecek proje, bitirme projesi gibi derslerin işlenişinde Çiftlikköy Belediyesi alanına giren konularda öğrenci çalışmalarına da destek olunacak.

 

Editör: TE Bilişim