Yalova'nın Turizm merkezi Çınarcık son yılların en yoğun yaz sezonunu geçirdi. Ramazan ayı sonrasında pik yapan ilçede nüfus 200 binlere ulaştı.
Yaz aylarının sonlarına yaklaşılan şu günlerde tatilciler ilçenin tadını çıkartmaya çalışıyorlar. Kumsallar da neredeyse havlu koyacak yer bulunmazken eğlence yerleri ise geceleri hınca hınç doluyor. Ramazan sonrasında nüfusunun 200 bine fırlaması beklenen ilçede beklenen oldu ve İlçe son yılların en yoğun sezonunu geçirdi. Bu yoğunluk ilçedeki esnafların yüzünü güldürdü. 
Eylül ayı başı itibarı ile ilçeden ayrılması beklenen turistler okulların açılış tarihinin 28 Eylül tarihine ertelenmesi ile birlikte dönüşten vaz geçerek tatillerine kaldıkları yerden devam etmeye başladılar. Bu yıl çok daha geç kapanacak olan yaz sezonunun dolu dolu geçmesinde Çınarcık Belediyesi'nin düzenlediği konser ve etkinlikler de etkili oldu. Tatilcileri bu yıl diğer yıllara oranla ilçeye çeken bir diğer sebep ise ulaşım kolaylığı ve deniz suyunun temizliği oldu. İDO sayesinde çok kısa sürelerde ile ulaşan tatilciler Ege ve Akdeniz'e gitmek yerine Çınarcık ilçesine gelmeyi tercih ettiler. Mavi bayrak alarak temizliğini tescil eden Çınarcık sahillerinin plajlardaki eğlence yerleri ile Ege ve Akdeniz'den ayırt edilir bir yanı da kalmadı. 
Editör: TE Bilişim