Dünya Ekolojik Yaşamı Sürdürme Derneğinin çalışma grupları arasında yer alan Kırsal Kalkınma ve Doğal Yaşam grubunun çalışmaları kapsamında, Dernek Başkan Yardımcısı Ahmet Yiğit tarafından, Bursa İli Büyükorhan İlçesi ve köyleri Kırsal Kalkınma Turizm Projesine TRT Haber Muhabirlerinin de katıldığı destek amaçlı kültür ve doğa yürüyüşü etkinliği düzenlendi.

Dünya Ekolojik Yaşamı Sürdürme Derneği Başkanı Köksal Ketenci ve Dernek yönetim üyeleri ile Yalovalı doğa severlerin de katıldığı 25 kişilik grup, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş tarafından karşılandı. Belediye çay bahçesinde sabah kahvaltısı yapan grup, daha sonra Büyükorhan ilçesine 7 km uzaklıkta bulunan Görecik yaylasına gittiler. Görecik yaylasının muhteşem güzelliğinde fotoğraf çektiren grup, Düğüncüler Köyü’nde bulunan kaplıcada dinlendiler. 25-30 derece ısısı olan kaplıcanın açık alan ve doğal ortamda olması grup üyeleri tarafından çok beğenildi. Özellikle Aleova çayı kenarında olan kaplıcanın muhteşem doğa manzarası doğa severlerin ilgisini çekti.  Aleova çayının yükselmesi nedeniyle, doğa severler tarafından rafting yapıldığı ile ilgili bilgilendiler.

Dünya Ekolojik Yaşamı Sürdürme Derneği üyeleri ve doğa severler, deniz seviyesinden bin metre yükseklikte bulunan Bayındır Köyü yakınında ve köy yoluna 20 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde bulunan mağara özellikle sarkıt ve dikitleriyle doğa severlerin ilgisini çekti. Bayındır mağarası tarihi yüzyıllar öncesine dayanan ve ilçe merkezine 17 km uzaklıkta ve 350 metre uzunluğundaki mağara hava sirkülâsyonunu bakımından önem taşıyor. Mağarayı gezen grup, Karalar Köyünde Şimşir ağacından yapılan yemek kaşığı ve oyun kaşığı alarak, kaşık yaparak geçimini sağlayan Hüseyin Doğan ve İzzet Yıldız’ a katkıda bulundular.

Akşam yemeği için Kayapa Köyüne geçen grup, Kayapa Köyü Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Çakırtaş’ın organizasyonunda köylü bayanların hazırlamış olduğu birbirinden güzel yöresel yemekleri yiyerek güzel bir gün geçirdiler.

Çevre illerdeki köylerle ve derneklerle fikir alışverişinde bulunmak ve kırsal kalkınmaya destek amacı ile bu tür etkinliklerin faydalı olduğunu belirten Dernek Başkanı Köksal Ketenci, “Çevre illerdeki köylerde gezilmeye ve görülmeye değer yerlerin tüm doğa severlere tanıtılması ve doğa severlerin bu yerleri gezmeleri, kırsal kalkınmaya destek olmalarına yardımcı olmak, aynı zamanda Ekolojik yaşamı sürdürme konusunda bilinç oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikleri dernek olarak bundan sonra da devam ettirmeyi hedefliyoruz.Dünya Ekolojik Yaşamı Sürdürme Derneği grup üyelerimizi çok samimi bir ortamda karşılayan Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş’a, Anadolu Kervanı Dernek Başkanı Fatma İstim’e, Kay-der Dernek Başkanı Erdal Kadir’e, Karalar Köyü Muhtarı Savaş Göleç’e , Çalı Şube Başkanı Ramazan Kadir’e, Elekçalı Köyü Dernek Başkanı Yaşar Mete’ ye, Tekerler Köyü Dernek Başkanı Fedail Aydın’ a, Kay-der Üyesi Cengiz Yavuz’a ve yöresel yemeklerin hazırlanmasında büyük katkısı olan Gülsüm Çakırtaş’a ve yöresel yemekler hazırlayan Kayapa Köyü bayanlarına ve Kayapa köyü halkına misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim