Yalova’nın da aralarında bulunduğu MARKA kapsamındaki illerde düzenlenen dış ticaret eğitimlerinde uluslararası pazarlarda rekabet gücü giderek artan bu şehirlerdeki KOBİ’lerin uygun Pazar bulmaya yönelik dış ticaret bilgilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Yalova’da ihracat yapan ya da yapma isteğinde olan firmaların dış ticarete ilişkin bilgilerini geliştirme ve arttırma amaçlı eğitimler üç gün sürecek ve eğitim sonunda sertifika verilecek. Ticaret eğitimlerinde,  Dış Pazarlarda Müşteri Bulma Yöntemleri, Uluslararası Ticaret ve Pazarlama, Dış Ticarette Yazışma Teknikleri ve Uygulamaları. Dış Ticaret Sözleşmeleri ve uyulması gereken kurallar. Örneklerle akreditif Açılma Süreci, Akreditif Okuma ve Uygulama, Uluslararası Ticari Belgeler, Kullanılış Biçimleri ve Uygulamaları, İhracat Mevzuatı ve İhracatın Uygulamaları ile simülasyonu, Eximbank kredilerinin kullanılması, İhracatta Teklif Hazırlama, fiyatlandırma, ihracatta fiyatlandırma stratejileri, Uluslararası Ticaretin Finansmanı, Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri gibi konular işlenecek.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenecek olan ücretsiz Dış Ticaret Eğitimlerine başvurusu uygun görülen adaylar devam edebilecek. Kontenjanı 40 kişiyle sınırlı tutulacak eğitimlere, online olarak www.marka.org.tr sitesinden veya http://disticaret.marka.org.tr/markadisticaret/ linkinden başvuruda bulunulabileceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim