Yalova’da Süs Bitkileri sektöründe Kümeleşmenin temelini atan SASBÜD  Saksılı Süs Bitkileri Derneği ve içinden yarattığı sektörde  uluslar arası  hedeflere ulaşmayı  vizyon edinen Yalova Garden Süs Bitkileri Tarım ve Sanayi Anonim Şirketi  hissedarları yurt dışındaki Pazar birikimlerini Yalova’ya taşımaya başladılar.

 Dernek Yöneticisi Ali Varol ve Mustafa Atıcı, Şirket hissedarları Baydemir Çiçekçilik, Tuğtekin Çiçekçilik, Göksu Çiçekçilik, Birikim Süs Bitkileri yurt dışı ticari ilişkide oldukları  Hollanda ‘dan gelen  15 Şirketi Yalova Garden A.Ş. Üretim tesislerinde ağırladılar.

SASBÜD Derneği yöneticisi Ali Varol ve Baydemir  Çiçekçilik temsilcisi Fikret Baydemir ile Tuğtekin Çiçekçilik temsilcisi Turhan Tuğtekin  işletmelerinin icraatlarını ve arazi içindeki faaliyetleri ile ilgi misafirlere bilgi verdiler.  SASBÜD yöneticisi Ali Varol bu tip yurt dışı karşılıklı ticari içerikli ziyaretlerin Yalova’daki yerleşik firmalara ve Yalova’nın tanıtımına büyük yarar sağlayacağını,  bu tip ziyaretlerin sıklaştırılacağını söyledi.  Yalova ile birlikte birkaç ilde de yapılan bu  ziyaretleri Hollanda ve İtalyan basınından temsilcilerde yakından takip etti.

 SASBÜD Yönetim Kurulu üyesi Ali Varol “ Yalova’da süs bitkileri sektörün temellerini  Laledere köyünde atan üreticilere  ve  Yalova’nın çiçek kenti olmasını sağlayan tüm işletmecilere  teşekkür ederim”  dedi.

 

Editör: TE Bilişim