Son dönemlerde gündemden düşmeyen emlak vergisi için yeni değerlere itirazlar 7 Eylül'de son buluyor. Eğer yeni emlak vergisi değerine itiraz etmek istiyorsanız 7 Eylül'e kadar itiraz davası açmanız gerekiyor.
Periyodik olarak her 4 yılda bir yenilenen emlak vergisi değerleri bu yılın Temmuz ayında belirlendi. Belirlenen değerler muhtarlıklar ve belediyeler tarafından askıya çıkarılmak ile birlikte büyük bir gündeme yol açtı. Beklentinin oldukça üstünde yükseliş gösteren emlak vergi değerleri ciddi oranlarda artış gösterdi. Emlak vergisinde yaşanan bu artışa tepki gösteren vatandaşlar ise mahkeme açarak yeni belirlenen değere itiraz haklarını 30 günlük süre zarfında kullanabilecekti. Bu süre zarfının büyük bir kısmı adli tatil ve kurban bayramı tatiline denk gelmesi sebebi ile uzatılan süreler de 7 Eylül 2017 tarihi itibariyle son bulacak. Emlak vergisi değerlerine itiraz etmek için Vergi Mahkemesi'ne giderek, başvuruda bulunup itiraz davası açabilirsiniz. Temmuz ayı itibariyle belirlenerek vatandaşa muhtarlıklar ve belediyeler tarafından duyurulan yeni değerlerin bazı ilçelerde beklentinin kat be kat üstüne olması sebebiyle büyük itirazlara yol açtı. Eğer emlak vergisi değerine 7 Eylül 2017 tarihine kadar itiraz etmezseniz, belirlenen değer kesinlik kazanması ile birlikte önümüzdeki 4 yıl için sabitlenerek, aynı değer üzerinden uygulanacak.
Belediyeler tarafından belirlenen bu değerler, 2017 yılı içerisinde belirlenmek ile birlikte 2018 yılı itibariyle yatırılacak bina, arsa, arazi, iş yeri vergileri olarak kesinlik kazanacak. Kesinleşen değerler için yeni değer belirlemesi 2021 yılında gerçekleşecekken, 2021 yılında belirlenecek değerler de 2022 yılı itibariyle uygulanmaya başlanacak.

 

 

Editör: TE Bilişim