İŞKUR Yalova İl Müdürü Erhan Dede Çalışma Hayatında Milli seferberlik çalışmaları kapsamında 71 engellinin işe giriş işlemlerinin yapıldığını dile getirdi.
Engelliler Haftası dolayısıyla İŞKUR'un engellilere yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren İŞKUR Yalova İl Müdürü Erhan Dede, "İŞKUR olarak her zaman engellinin yanındayız" dedi. Dede kurum olarak engellilere yönelik yapılan çalışmaları ise şu şekilde özetledi, "Engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile istihdamlarını temel görev olarak gören Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Engellilerin iş bulması, işe uyumunun sağlanması ve işyerinde güvenli bir şekilde çalışmalarını sağlayacak çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmektedir" dedi.
Engelliler istihdam ediliyor
İŞKUR olarak Çalışma Hayatında Milli seferberlik çalışmaları kapsamında Engelli vatandaşlarımıza yönelik ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini de belirten Dede,  "Ziyaretlerde kuruma kayıtlı olmayan bu kapsamdaki özel vatandaşlarımıza İŞKUR’dan faydalanabilecekleri hizmetler tanıtılıyor, Çalışma hayatı ile ilgili sorunları dinleniyor, görüş ve önerileri alınıyor. Diğer kurumlar ile ilgili olan talepleri için ilgili Kurumlar ile iletişime geçilerek yönlendirmeler yapılıyor. İl Müdürlüğümüz yönlendirme ve çalışmaları ile Yılsonu 2 milyon Artı istihdam hedefi doğrultusunda ilk üç ay içersinde 71 Engelli vatandaşımızın istihdama girişi sağlanmıştır" diye konuştu.

SGK Paylarını İŞKUR ödüyor

İşyerlerinin çalıştırdığı engelliler için ödenmesi gereken SGK işveren paylarının İŞKUR tarafından karşılandığını  belirten Dede, sözlerini şu şekilde tamamladı, "İl Müdürlüğümüzce çalışma istek ve iradesinde olan engellilerimizi her hafta Salı günü saat 15:00’te işverenlerle buluşturduklarını, bu uygulama ile işverenin engelli açığı kapatılırken, diğer taraftan çalışma hayatına katılmak isteyen engellilerimizin istihdamını sağlamış olmaktayız. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen “Engellilere ve Yakınlarına” yönelik Girişimcilik Eğitim Programları düzenleyerek engellilerimizin çalışma yaşamına işveren olarak katılmaları desteklenmektedir dedi. www.iskur.gov.tr adresinde bulunan Başvuru Rehberinde belirtilen kurallara uygun olarak hazırlanacak projelerin 12 Haziran 2017 tarihi mesai saati sona erene kadar Çalışma ve İş Kurumu Yalova İl Müdürlüğüne  elden veya posta ile teslim edilmesi gerekmektedir dedi.
Bu kapsamda İŞKUR olarak 36 bin TL hibe desteğinde bulunuyoruz diyerek destek hakkında açıklamalarda bulundu; Kuruluş işlemleri desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler,  ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 2.000 TL. İşletme gideri desteği: Sözleşme imza tarihinde sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, tanıtım) en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 4.000 TL. Kuruluş desteği: Sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dahil en fazla 30.000 TL. destek verilmektedir"
Bir çok konuda engellilere yönelik projelere de destek verdiklerinin altını çizen Dede, "Engellilere Yönelik Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Projeleri, Engellinin İstihdamını Sağlayacak Destek Teknolojilerine İlişkin Projeler , Engellinin İşe Yerleştirilmesi, İşe Ve İşyerine Uyumunun Sağlanmasına Yönelik Projelere destek veriyoruz. Verilen hibe proje destekleri Engelli bireylerimizin işgücü piyasasında karşılaştıkları en önemli sorunlardan biri olan mesleksizliğin çözümü noktasında katkısı olurken, diğer taraftan kişilerin iş ortamına ve sosyal hayata uyumu gibi konularda istihdamlarına katkı sağlamaktadır" şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim