Esnaf Birliği Başkanı’nın  yaptığı ‘esnaf kepenk kapatıyor zor durumda’ açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirten Yaprak, “İnandırıcı  gerçekleri yansıtan bir açıklama olmadığını koltuklarını kurtarmak adına esnafın gazını almaya yönelik bir açıklama olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Esnaf birlikleri meslek odalarının  tekel olduklarını ve  kendi geleceklerini kurtarma derdine düşerek esnafı unuttuklarını iddia eden Yaprak, “Yalova esnafı ekonominin tabanını oluşturur esnaf hep göz ardı edildi . Enflasyona ezdirip hakkı aranmamıştır odalara tonlarca aidat ödememize rağmen ne yazık tır ki hakkımız savunulmamış,  her geçen gün kepenk kapatan esnafımız artmıştır. Onlarca ücret ödeyen biz ticaret ve meslek erbabı var ama hak ve hukukumuzu  kollayan bir kurumumuz yok. Dolayısıyla biz esnaf erbabı olarak siyasal iktidardan kanun yapıcılardan eski sistemin payandası olan odaların yeniden yapılandırılmasını bu gereksiz örgütlerden esnafın biran önce kurtarılması gereken düzenlenmenin acilen yapılması gerektiğine inanıyoruz. Yıllardır amaçları koltukta kalmaktan başka dertleri olmayan oda başkanlarının bu saltanatları çıkarılacak yasayla  ya tamamen kaldırılması yada esnafın hakkını koruyan bir yapıya dönüştürülmesi kaçınılmazdır”  dedi.

Yaprak açıklamasını şöyle sürdürdü: “Makamlar gelip geçicidir, hiçbir kurum esnafa rağmen yönetilemez yönetilirse, bugünkü tablo ortaya çıkar. Biz esnaflar olarak kepenk kapatmamak için odalarla mücadelemizi sürdüreceğiz demokratik hukuk çerçevesinde muhalefet etme  sorumluluğumuzu  yerine getireceğiz. Her şeyi alın yazısı olarak gören bir esnaf profili artık geride kaldığını düşünüyoruz ve Yalova esnafını hakkını arama konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz aksi halde bizler de o kapanan esnaflardan oluruz”

Editör: TE Bilişim