Pazartesi günü başlayacak eğitim öğretim dönemi öncesinde özellikle okul formaları satan mağazalarda ve pazar yerindeki dükkanlarda büyük yoğunluk yaşanıyor. Özellikle bazı okulların okul formalarını değiştirmesi okul forması satan mağazalara olan ilgiyi adeta patlattı.
Bazı okulların kıyafetlerinin değişmesinden sonra büyük yoğunluk yaşadıklarını ve müşterilerinin taleplerine yetişmekte zorlandıklarını söyleyen esnaflar, “Pazartesi günü yeni eğitim öğretim sezonunun açılacak olması nedeniyle bir yoğunluk yaşıyoruz. FETÖ’nün bazı okullarına el konulunca bu okullar İmam Hatip Liselerine dönüştü.  Bazı okullar isim değişikliğinden dolayı Okul yönetimleri ve okul aile birlikleri kıyafet değişikliğine gittiler.  Bu da ister istemez okul kıyafetlerinde bir yoğunluğun yaşanmasına neden oldu.” dediler.
Okul kıyafeti fiyatlarının çok yüksek olmadığını geçen sene ile aşağı yukarı aynı olduğunu söyleyen esnaflar,  “Geçen seneki fiyatlarımız ile bu seneki fiyatlarımız aşağı yukarı aynı seviyede bulunuyor.  İlköğretim öğrencilerinin pantolonları 20 liradan başlar 30-35 liraya kadar gider. Lise öğrencileri için pantolonları ise 30 liradan satıyoruz. Her bütçeye göre çanta fiyatlarımız var. Çanta fiyatlarımız da 20 liradan başlıyor. Bir öğrenciyi çantasıyla kıyafetiyle 120 ile 150 lira arasında giydirebilirsiniz. Geçen seneye göre okul sezonunu daha iyi geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Fiyatlarda da çok küçük oynamalar oldu. Geçen seneye göre çok büyük farklar yok. Geçen sene bir öğrenciyi 120 liraya giydiriyorsanız bu sene de 130-135 liraya giydirebiliyorsunuz.” ifadelerini kullandı.
Oldukça makul fiyatlara okul kıyafetleri sattıklarını birkaç çocuğu olan müşterilerine ise taksit imkânı sunarak yardımcı olmaya çalıştıklarını söyleyen, esnaflar,   “Okulların açılmasına çok kısa bir süre kala okul kıyafetlerine büyük bir rağbet var. Velilerimiz Kurban Bayramdan sonra yeni değişen ve değişecek olan okul kıyafetlerini alamaya başladılar. Önümüzdeki birkaç gün daha bu yoğunluğun devam etmesini bekliyoruz.  Yalova’da okul kıyafeti fiyatları oldukça makul seviyelerde bulunuyor. Bir öğrenci 120 ile 150 lira arasında giyiniyor. Bu fiyatlar da çok uygun fiyatlar. Çok afaki fiyatlara okul kıyafetleri satmıyoruz.  Birkaç öğrencisi olan velilerimize de firma olarak birkaç taksite bölmek suretiyle yardımcı olmaya çalışıyoruz. İlgi ve alakalarından dolayı tüm müşterilerimize teşekkür ediyoruz. 2017-2018 eğitim öğretim yılı vatanımıza milletimize öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştular. 

Editör: TE Bilişim