Yalova Kasaplar ve Sakatatçılar Derneği Başkanı Turgay Bahar kurban bayramı sonrasında vatandaşların evlerinde ki etlerin, kırmızı et satışını aşağıya çekeceğini bunun da et fiyatlarında bir düşüş beklentisini gündeme getirdiğini dile getirdi.
Kurban Bayramı'nda herkesin evlerinde et bulunması, kasaplarda kırmızı et satışının yavaşlamasına neden oldu. Her yıl olduğu gibi bu yılda et satışları beyaz ette yoğunlaşmaya başladı. Konuyla ilgili bilgi veren Yalova Kasaplar ve Sakatatçılar Derneği Başkanı Turgay Bahar, "Kırmızı et satışı şu anda yok denecek kadar az. Bunda elbette ki Kurban Bayramı dolayısıyla herkesin evinde yeterince et bulunması yatıyor. Ayrıca 1 Eylül tarihi itibarı ile başlayan balık avı sezonu da et satışının gerilemesine etki ediyor. Bu beraberinde kırmızı et fiyatlarında bir fiyat düşüşünün yaşanması beklentisini getiriyor. Biz önümüzdeki hafta kırmızı et fiyatlarında 1-2 TL'lik bir düşüş bekliyoruz" dedi.
Tavuk başta olmak üzere beyaz et satışlarının ise Kurban Bayramı'ndan etkilenmediğini dile getiren Bahar, "Beyaz et satışı düşüş yaşamadı. Vatandaş halen beyaz ete ilgi gösteriyor. Geçtiğimiz ay beyaz et fiyatlarında bir düşüş yaşanması da bunda etkili oldu" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim