Mezbahane, et ve et ürünleri işleyen, satan işletmelerin sorunları ve çözüm için alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar başkanlığında Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Saffet Yıldız, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ergün Demirhan ve ilgili sektör temsilcilerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı yapıldı.
Dereağzındaki ek binada gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Suat Parıldar ‘’Sektörün sorunlarını ve sıkıntılarını iyi biliyoruz, bu sorunları birde sizlerden dinlemek için bir aradayız. Bakanlığımız, il Müdürlüğümüz ve sektör ancak uyumlu ve birbirini anlayarak çalıştıkları zaman sıkıntılar aşılacaktır. Konu ile ilgili olarak Yalova Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir durumdadır. Ancak mevzuatın gerektirdiği tedbirlerin de alınması ve kurallara uyulması gerekmektedir. Bu toplantıda sizler alanda karşılaştığınız sorunları anlatacak bizlerde sizinle beraber mevzuat çerçevesinde çözüm bulmaya çalışacağız. Bakanlık olarak üreticiyi satış yapan işletmeleri ve aynı zamanda tüketicileri korumak zorundayız. Halkımız güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmalı ve rahatlıkla tüketebilmelidir.’’  dedi.
Verimli geçen toplantıda sektör temsilcileri düzenlenen toplantıdan dolayı memnuniyetlerini, karşılaştıkları sorunları ve sıkıntıları ayrıntılı bir şekilde dile getirdiler.  Toplantı sonunda alınan tedbirler ve uygulamaları görüşmek üzere ilerleyen süreçte tekrar bir araya gelme karar alındı.

 

Editör: TE Bilişim