SGK'dan yapılan yazılı açıklamada Genel Sağlık Sigortası primleri için Torba Kanunla çıkan yapılandırma süresinin 6 ay uzatıldığı duyuruldu. 
Genel Sağlık Sigortası Borçlandırması yapılandırmaları sürüyor. Bu konuda SGK'dan yazılı açıklama ile vatandaşlar uyarıldı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi, 
"01.01.2012 tarihi itibariyle zorunlu hale getirilen Genel Sağlık Sigortası primleri için Torba Kanunla çıkan yapılandırma imkanı sigortalıların mağduriyetini önlemek adına Bakanlar Kurulu kararıyla başvuru süresi 6 ay uzatıldı.
Birikmiş olan prim borçlarını yapılandırmak için önce gelir testi yaptırmak şartı var. Gelir Testi yaptırmak için merkezde ikamet eden vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına, ilçelerde ikamet eden vatandaşların ise Kaymakamlıklara başvuru yapmak gerekiyor. Çıkan gelir testi sonucu elektronik ortamda Sosyal Güvenlik Kurumuna iletiliyor.
Gelir testi sonucuna göre çıkan borç miktarının yapılandırılması için sigortalının Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine ya da Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerine yazılı olarak başvuru yapmaları gerekiyor.  Sigortalı peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitle (iki ayda bir ödeme) borçlarını yapılandırabilir. 2014/Nisan ayı dahil olan döneme kadar borçlar yapılandırma kapsamına girmektedir. Peşin ödemelerde sadece borç aslını ödemek yeterli oluyor.
Borcun yapılandırılması, İlk taksitin ödenmesi,(taksitlerin düzenli ödenmesi), Yapılandırma dışında 2 aydan fazla prim borcunun olmaması"
Editör: TE Bilişim