Konuyla ilgili basın toplantısı yapan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Erkan Ayan, Kocaeli Sanayi odası Genel Sekreteri Mehmet Turabi, Doğu Marmara ABİGEM A.Ş. Genel Müdür Vekili Pınar Özbay hazırlanan programı paylaştılar.

 

Toplantıda konuşma yapan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu; 2012 yılının iş görüşmeleriyle dolu bir yıl olmasını hedeflediklerini ve bölgesel olarak yurt dışına yeni ihracat ve ticari işbirlikleri için yurt dışına çıkartma yaptıklarını söyledi.

 

Toplantıda Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Erkan AYAN, kalkınma ajansı olarak bölgenin ihracat kapasitesinin arttırılması ve uluslar arası rekabetçiliğin artması için özel kapasite programları uyguladıklarını ve bölge ticaret ve sanayi odalarıyla işbirliğiyle bölgenin sektörel kapasitesini yurt dışında tanıtacaklarını söyledi. İhracat yapmak isteyenlere ücretsiz dış ticaret sertifika programları yaptıklarını ve yüzlerce KOBİ’nin yurt dışına açılmasına destek olduklarını sözlerine ekledi. Devletin ihracat yapmak isteyen ve yapan için bir çok karşılıksız desteği olduğunu hatırlatan Genel Sekreter Erkan AYAN, MARKA olarak bölge sektörlerinin gelişmesinde ve rekabetçiliğinde işbirliği ve güç birliğiyle hareket getirdiklerini söyledi. Ücretsiz sertifika programları ile nasıl ihracatçı olurum? Konusu ile Tüm bu programlar hakkında bilgi almak için www.marka.org.tr sitesinden ve illerde kurulu yatırım destek ofislerinden bilgi alınabileceğini söyledi. İnşallah 1000 iş görüşmesinin üstüne çıkmayı hedeflediklerini belirten Genel Sekreter Erkan AYAN, tüm KOBİ ve işletmeleri bu imkanlardan yararlanmaya davet etti.

 

 

Bu Sene Hedef Ülkeler 3 Ayrı Kıtada

 

Avrupa, Kuzey Afrika ve Güney Amerika’nın önemli fuarlarının ziyaret edilmesinin planlandığı programda fuar ziyaretlerinin yanı sıra saha ziyaretleri ve yerel odalarla yapılan görüşmelerle işbirliklerinin arttırılarak maksimum fayda sağlanması amaçlanmaktadır. 2012 yurtdışı iş görüşmeleri ve ziyaret programı kapsamında, firmaların ihracat faaliyetlerini destekleyici 1000 iş görüşmesi yapılması hedeflenmektedir.

 

Ayrıca bu fuarlarda, ülke tanıtımını yapmak ve Türkiye’deki yatırım fırsatlarını aktarmak için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinden oluşan Doğu Marmara bölgesini tanıtıcı sektörel tanıtım standları açılacak.

 

2012 Yurtdışı İş Görüşmesi Ziyaret Programı

 

Betmatik Tahoma, sans-serif; ">- 23-27 Nisan Almanya Hannover Messe Fuarı: “SANAYİNİN BULUŞMA NOKTASI”

Otomasyon, Dijital Fabrikalar, Fason Projeler, Enerji, Araştırma ve Teknoloji

 

- 3-4 Mayıs TurkeyBuild İstanbul Yapı Fuarı: “TÜRKİYE İŞBİRLİKLERİ İNŞA EDİYOR”

Yapı Malzemeleri ve Ekipmanları, Yapı Teknolojileri

 

- 7-11 Mayıs Almanya Münih IFAT Fuarı: “ATIKLARDAN KAZANIM”

Atık ve Atık Su İşleme, Geri Dönüşüm ve Teknoloji Transferi

 

- 18-20 Temmuz Meksika Automechanika Fuarı:”OTOMOTİVDE GİZLİ POTANSİYEL”

Otomobil-Otomotiv Endüstrisi, Otomotiv Mühendisliği

 

- Temmuz 2012 Çin Ticari Heyet Ziyareti: “UZAKDOĞU’YU YAKINLAŞTIRAN FIRSATLAR”

Çeşitli sektörlerden firmaların katılımıyla Şangay Ticaret Ateşeliği Ziyareti

 

- 10-14 Eylül Çek Cumhuriyeti MSV Brno Fuarı: “ULUSLARARASI MÜHENDİSLİK PROJELERİ”

Metalurji, Hidrolik, Pnömatik, Soğutma Teknolojileri ve İklimlendirme, Plastik, Kauçuk Teknolojileri, Metal, Kaynak ve Şekillendirme Makinaları, Elektronik, Otomasyon ve Ölçme Teknolojileri, Ekolojik Teknolojiler

 

- 19-22 Eylül Fas Kazablanka Sistep MIDEST Fuarı: “TAŞERON FİRMALARIN AFRİKA AÇILIMI”

Endüstriyel Alt Yüklenicilik, Elektronik ve Elektrik, Metal, Plastik, Kauçuk ve Kompozit Materyal Süreçleri, Kalıp, Model ve Prototip

 

- 15-16 Ekim Türkiye Match4Industry Organizasyonu: “İŞ GÖRÜŞMELERİ İÇİN SİZDEYİZ”

20 Avrupa ülkesinden, otomotiv yan sanayi, endüstriyel sektörler ve ilgili hizmetler alanında faaliyet gösteren 50 firma Türkiye pazarından stratejik ortaklarını bulmak üzere Taysad TOSB OSB’de Türk firmalarla buluşacaktır.

 

Editör: TE Bilişim