Yalova'da kurulan "İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi"nin (OSB) faaliyete geçtiğinde 12 bin kişiye istihdam sağlayacağı bildirildi.
Yalova İMES Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz, yaptığı açıklamada, Yalova İMES Makine İhtisas OSB'nin 7 Haziran 2017'de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca tescil ve ilan edilerek, 331 sicil numarası ile resmen kurulduğunu anımsattı. OSB'de yüksek katma değerli ürünlerin üretileceğini belirten Erboz, şöyle konuştu, "Kurulma çalışmalarına 1,5 yıl önce başlanan OSB'nin kurucu teşekkülü olan Yalova İMES Sanayici ve İşadamları Derneği bünyesinde 200 sanayici, iş adamı bulunmaktadır. Bu sanayicilerimiz, bölgemizin toplam sanayi alanı olan 3 milyon metrekarenin 2 milyon metrekaresini doldurdular. Bu sanayicilerimiz genelde, kuruluş protokolünde ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporumuzda belirtilmiş olan makine imalatı, otomotiv ve beyaz eşya yan sanayi, elektrik ve elektronik eşya gibi yüksek katma değere haiz ürünler üretecekler."
İlgili bakanlıktan kamu yararı kararı alındıktan sonra, toplam brüt alanı 5 milyon metrekare olan OSB'deki parsellerin, rızayla veya kamulaştırma yoluyla satın alma işlemlerine başlanacağını dile getiren Erboz, şöyle devam etti, "Bu arada henüz sahiplenilmemiş olan 1 milyon dönüm sanayi parselinin de bölgemizde uygun nitelikte üretim yapacak olan sanayicilere 10 yıl vadeli olarak satılması planlanıyor. Yalova İMES OSB'nin mevcut yönetim kurulu, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde meydana getirdiği ve halen 135 fabrikanın üretimde bulunduğu, 78 fabrikanın inşa halinde olduğu Dilovası IMES OSB'deki tecrübelerini Yalova İMES OSB'ye aktararak, çevreye ve yeşile önem veren, sanayicinin ara eleman ihtiyacını karşılayacak eğitim tesislerine sahip, yeni nesil bir OSB kurma hedefindedir. İlk fabrika inşaatlarına 2021 yılında başlanılması için gerekli yol haritası hazırlanmıştır."
OSB'nin ulaşım bakımından merkezi bir konumda olduğuna da dikkati çeken Erboz, Yalova'nın bölge itibarıyla, özellikle de Osman Gazi Köprüsü'nün işletmeye açılmasından sonra, Marmara Bölgesinin merkezi durumuna geldiğini söyledi.
Yalova İMES OSB'nin limanlara 13, Osman Gazi Köprüsü'ne 15, Bursa merkeze 65, İstanbul Çamlıca gişelerine 67 ve Sabiha Gökçen Havaalanı'na 50 kilometre mesafede olmasıyla sanayicilerin en çok ihtiyaç duyduğu ulaşım ağının tam ortasında bulunduğunu vurgulayan Erboz, şunları kaydetti, "Muhtelif büyüklükte 264 parselden meydana gelen Yalova İMES Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yatırımların ülkemiz ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacağı düşüncesiyle yola çıkmış bulunuyoruz. OSB'nin tamamen faaliyete geçmesiyle tahmini olarak 12 bin kişiye istihdam sağlanacak. Organize sanayi bölgemizin Yalova'ya hayırlı olmasını temenni ederken, henüz bölgede yer almamış yatırımcıları da bölgemizden yer almaya davet ediyoruz."

Editör: TE Bilişim