Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) tarafından 2014 yılında yüksek düzeyde vergi veren, ihracat yapanlarla üyelikte 40 yılını dolduranlara ödüllerinin verildiği, "İş Dünyası'na Yön Verenler" ödül töreni Elegance Resort Otel'de gerçekleştirildi. Ödül törenine Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun, sanayicilere yönelik söylediği, "Kamu görevlileri olarak önünüze taş koymakta son derece maharetliyiz" sözleri damga vurdu. 
YTSO tarafından her yıl düzenlenen "İş Dünyası'na Yön Verenler" ödül töreni bu yıl da görkemli bir programla gerçekleştirildi. 2014 yılında YTSO üyeleri arasında Kurumlar ve Gelir Vergisi kategorileri ile İhracat konusunda ilk sıralarda yer alanlar Elegance Resort Otel'de gerçekleştirilen törenle ödüllendirildiler. Törenin açılış konuşmasını YTSO Başkanı Tahsin Becan gerçekleştirdi. Becan 2015 yılının zor geçtiğini 2016 yılının ise daha zor geçeceğini ifade ederek, "2015 yılını ekonomik açıdan zor geçirdik. Ama 2016 yılının da çok daha zor geçeceği ekonomik çevreler tarafından ifade ediliyor. Bu anlamda hepimize tek tek görevler düşüyor. O nedenle bizlerin daha çok çalışmak, daha çok üretmek ve bunu hep birlikte yaparak bu zor günleri aşması lazım. Biz bu yolda elimizden geleni yapacağız. YTSO olarak bunu birliktelikle aşacağımıza inanıyoruz. Yalova'da işsizlik, sigortalı çalışan, ihracat gibi verilerin ortalamasına baktığımızda ilimiz her türlü zorluğa rağmen yine de ekonomide Türkiye ortalamasının üstünde kalmayı başarmış durumda. Bunda Yalova'nın coğrafik konumunun da önemi büyük. Özellikle Körfez Köprüsünün yapılması ile birlikte Yalova'ya olan ilgi de artmış durumda. Yıllar önce Termal'de ki güzelliği keşfeden Arap finansı, köprü projesi sonrasında Yalova'ya yöneldi. Arap dünyasının Yalova'ya getirisi de götürüsü de var. Ekonomik durumdan katkı sağlarken, kültürel anlamda ise hiç bir artısı olmuyor.  Yine Yalova'da OSB'lerimiz var. Bunlarda bir kaç yıl içerisinde faaliyete geçecek. OSB'lerin önündeki en önemli sıkıntı da çok ortaklı olan arsaların fiyatlarının köprüye bağlı olarak artması ve bunlara paralel de mahkeme süreçlerinin başlamasıdır. Ama ben 1-2 yıl içerisinde bir kaç OSB'nin hayata geçeceğini düşünüyorum. Bunlar devreye girdiğinde Yalova'da sanayi alanında da daha ilerilere gideceğiz" dedi. 
"Tek derdimiz Yalova'ya bir çivi çakmak" 
YTSO Başkanı Tahsin Becan'dan sonra törene katılanlara hitap eden Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise Yalova'da en büyük sıkıntının toplu olarak alınan bir kararın aynı birliktelik ile uygulanamaması olduğunu söyledi. Demirel, "Yalova Türkiye'nin en küçük ili ve %60'ı da orman. Geri kalan %40'lık alan içerisinde de biz sanayi, tarım, turizm ve eğitimi konuşlandırmaya çalışıyoruz. Geçmiş yıllarda konuşlanan fabrikalarımız var. Bazıları kapandı ama kapanana kadar Yalova'ya çok ciddi istihdam sağlayıp katkı sunan fabrikalar da vardı. Ama maalesef bir Akal ve bir Elyaf fabrikasının kapanmasının Yalova'ya getirdiği külfette ortadadır. O dönem bizler OSB kuralım diye uğraşırken Yalova'da uygun arazi olmaması bizi başka arayışlara itti. O nedenle Tersaneler bölgesini oluşturduk. Fakat Yalova'nın şöyle bir handikabı da var. Oturup bir şeylere karar veriyoruz. O karar masasının etrafında olanlar ertesi gün gidip eleştiriye başlıyorlar. Ben geçmişte bunları yaşadım. Biz bir karara toplu olarak karar veriyor ama yürümesi için bu kararın arkasında durmayı sürdüremiyoruz. Ben bu dönemde Yalova ile ilgili kararlarda etkin rol alacağım. Benim tek derdim Yalova'ya bir çivinin çakılmasıdır. Bunu kim çakarsa çaksın ben destek vermeye  hazırım. Ama bizim çaktığımız çiviye de herkesin katkı vermesini beklerim. Bu konuda da her türlü ortak fikre, ortak karara da hazırım. Biz Yalova'nın kıymetli arazilerinde sanayinin de katma değeri yüksek ve kıymetli olanını  tercih etmeliyiz. İstediğiniz kadar çırpının sanayi yapacağınız alanlar belli. Bir Taşıt Yan Sanayi OSB ve Kalıpçılık OSB yada en çok onun gibi bir kaç OSB daha kurarsınız biter. İnşallah bu değerli yerlerimize hepimizin gayretleri ile katma değeri yüksek, getirisi yüksek sanayi için karar verir ve arkasından hep birlikte koşarız. Birlikte olursak başaramayacağımız hiç bir şey yok" şeklinde konuştu. 
Vali Cebiroğlu sözleriyle geceye damga vurdu
Geceye damga vuran konuşmayı ise Yalova Valisi Selim Cebiroğlu yaptı. Cebiroğlu konuşmasında, "Üreten insana karşı saygıda bir hayli sıkıntımız var. Üreten insanı değerlendirirken, yada onun önünü açmak için gereken yollara taş koymak konusunda ise son derece maharetliyiz. Özellikle kamu görevlilerimizde bu negatifliğin bir hayli fazla olduğunu söyleyebilirim. Verdikleri vergilerle bizim maaşımızı ödeyen bu insanların yani üreten insanların bizim patronumuz olduğunu göremiyoruz. Geleceğimiz üretmekten geçiyor. Eğer bağımsız, hür bu ülkenin sonsuza dek yaşamasını istiyorsak çok çalışmak ve paylaşmak lazım. Ürettiğimizin katma değerinden mutlaka kamuya da devlete de pay ayırmak zorundayız. Ama devletin de bu yolu açması lazım. Vergilerin oranının düşürülmesi gerektiğine inanıyorum. Verenle vermeyeni ayırt etmek gerektiğini düşünüyorum. Vermeyenden hukuk dahilinde hesap sorulmalı. Bu konuda adaletin sağlanamamasının üzüntüsü içindeyim. Ben burada olduğum sürece devlet kurumunun kapısı  hep size açık olacak. Eğer bu konuda bir sıkıntı yaşıyorsanız beni arayın. Gecenin yarısı dahi olsa arayın. Bizim görevimiz size hizmetkar olmaktır" sözlerine yer verdi. 
Gecede 2014 yılında Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi kategorilerinde ilk sırada yer alan YTSO üyeleri ile en fazla ihracat gerçekleştiren firmalar ödüllerini aldı. Yine YTSO üyeliğinde 40 yılını dolduran üyelere de ödülleri dağıtıldı. Ödülleri Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Belediye Başkan Vekili Jülide Güner ve YTSO Yönetim Kurulu üyeleri takdim etti. 
"İş Dünyasına Yön Verenler" ödül töreninde dereceye giren firmalar ise şu şekilde sıralandı; 
2014 Yılı İhracat Kategorisi
1. Tersan tersanecilik San. ve Tic. A.Ş
2. Cemre Marin Endüstri A.Ş
3. Sefine Denizcilik Tersanecilik Turizm San. ve Tic. A.Ş
4. Beno Plastık Ambalaj ve Kalıp San. Tic. Ltd. ŞTİ.
5. Grandpipe Sanayi Ve Ticaret A.Ş.
6. Döşemelik Tekstil San. Tic. Ltd. ŞTİ.
7. Mantaş Mantar Üretım ve Turızm Tic. A.Ş.
8. Yazcan Mobilya Medikal İnşaat Turizm Tic.ve San. Ltd. ŞTİ.
9. Floramarla Süs Bitkileri Üretim İnş.Taah.Nak. İth.İhr.tic. Ltd. ŞTİ.
10. Muhammed Karagözoğlu
Kurumlar Vergisi Kategorisi
1. Cemre Marin Endüstri A.Ş
2. Tersan tersanecilik San. ve Tic. A.Ş
3. Güney Süs Bitkileri Üretim ve Dış. Tic. LTD. ŞTİ
4. Okaytaş Madencilik Müh. İnş. Oto. San. Tic. Ltd.ŞTİ.
5. Beno Plastık Ambalaj ve Kalıp San. Tic. Ltd. ŞTİ.
6. Yalova Uzmanlar Sağlık Hizm. San. Paz. Tic. A.Ş.
7. Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri San.ve Tic.A.Ş.
8. A.K.A Yemek ve Gıda San. Turz. İnş. Nak. Tic. ve Paz. Ltd.ŞTİ.
9. Erüst Tarım Üretim Paz. ve Tic. Ltd.ŞTİ.
10. Becanlar Dayanıklı Tük.Mal.Gıda Mad.Özel Eğt.İnş.Taah.Turz.San.ve Tic.Ltd.ŞTİ.
Gelir Vergisi Kategorisi
1. Mustafa Karavelioğlu Kar Tekstil
2. Ahmet Emin Karaköse-Emin Ticaret
3. İsmail Sadım-Nergis Peyzaj
4. Hikmet Çelik - Çelikler İnşaat
5. Şerafettin Şen
6. Mehmet Ali Tepe - Altınova Tekstil
7. Yasin Aydın - Gök-Su Büfe
8. Uğur Güven - Güven Yapı Ve Emlak Danışmanlığı
9. Cevdet Akbulut - Akbulut İnşaat
10.İsmail Hakkı Gültekin - Gültekin Mimarlık
YTSO Üyeliğinde 40. Yılını dolduran üyeler
Hüsamettin Günay
Okuyanlar Ticaret Paz.Hamdi Okuyan ve Ortakları Koll.ŞTİ.
S.S. Yalova Tır, Tanker Ve Kamyoncular Mot.Taş.Koop.
Yıldız ticaret Koll.ŞTİ. - Kemal Yıldız, Kaan Yıldız Ve Halil İbrahim Yıldız
Çetin Kaya
Editör: TE Bilişim