Peçko nedir? Peçko Karadeniz de evlerde kuzine vardır. Onun ekmek çıkartılan bölümüne Peçko derler. Bu kelime Lazca değil sadece şivedir. Yani böyle bir karar aldık. Öncü de koyabilirdik ama değişik bir hava olsun dedik. Ayrıca bulunduğumuz mahallemize de yeni bir hava kattığımızı düşünmekteyiz.

Şu anda 3 tane işletmemiz var. Bir tanesini de amcaoğullarıyla işletiyoruz. Bu aslında öncü fırın olarak geçiyor. Biz ve akrabalarımızın dahilinde 9 fırın var. Hep akraba olarak şu anda devam ediyoruz.

Bizde bütün çeşitler tek tek çıkar. Bazı fırınlarda her çıkardıkları ürünü tek undan yaparlar. Biz de çavdarı buğdayı tahıllısı köy ekmeyi hepsi ayrı ayrı şekilde yoğurulur. Bu yüzden bunların hepsinin tadı farklıdır. Özellikle pastamız ustamızın sayesinde bir numaradır. Çoğu müşterimizin de memnuniyetini aldık.

Yalova'mız bir tanedir ama çok sorunumuz var. Özellikle park sorunu yani şu anda bütün dükkanlara gitseniz hangi fırına giderseniz gidin aynı sorundan bahsedilecektir. Müşteri durup da bir ekmek alamıyor. Müşterilerimizin sıkıntısı budur''

Editör: TE Bilişim