İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2014 yılı 3.Olağan toplantısı Vali Esengül Civelek başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, İŞKUR tarafından 2014 yılının ilk altı ayında toplam 1003 kişinin işe yerleştirildiği ifade edildi.
Toplantıda; 2014 yılı I ve II. İİMEK kararları doğrultusunda yapılan çalışmalar değerlendirilerek, İstihdam ve Mesleki Eğitime yönelik yapılacak çalışmalar planlandı. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında şu değerlendirmede bulunuldu: “2014 yılı ilk 6 ayında İŞKUR verilerine göre 46 adet aktif istihdam programı düzenlenmiş olup toplamda bu programlardan 169 kişi faydalanmıştır. İlde 2014 yılı ilk altı ay itibariyle İŞKUR tarafından toplamda 1003 kişi işe yerleştirilmiştir. İİMEK Kurulunun aldığı kararlar gereği, bugüne kadar İŞKUR’ca aktif istihdam programlarına harcanan ödenek miktarı 1.202.187,94 TL’dir” 
Toplantıda; engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden veya işveren vekillerinden tahsil edilen idari para cezalarının kullanımı amacıyla; İŞKUR’un  proje teklif çağrısına çıktığı belirtilerek,  söz konusu fonun yönetiminden sorumlu olan Komisyona sunulacak projeler ile girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere toplamda 36 bin TL’ye kadar hibe desteği verilebileceği belirtildi.
 Destek verilen diğer konular ise şöyle ifade edildi: Engellinin bir işyerinde iş bulmasını, işe uyumunu, etkin ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayacak destek teknolojileri ile ilgili projelere, Engelli bireylerin işe kabulü için hazırlanmasını, işe yerleşmesini, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasını temin edecek projelere, Engellilerin toplumsal entegrasyonuna ve rehabilitasyonuna hizmet eden, istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayan mesleki eğitim ve rehabilitasyon amaçlı projelere de finansal destek sunulabilecektir. İŞKUR’un Engelli derneklerine yönelik bu konuda eğitim ve bilgilendirme seminerleri düzenlenmesi kararlaştırıldı. 
Nurten İLÇİN
Editör: TE Bilişim