İşbaşı eğitim programları hakkında bilgi veren Yalova İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, İşbaşı Eğitim Programlarının deneyimi ve tecrübesi olmayan iş arayan gençlere, istihdam sağlamayı amaçladığını belirterek katılımcıların tüm giderlerinin İŞKUR tarafından ödendiğini, programın işverene hiçbir maliyet yüklemediğine dikkat çekti. İşverenlerden İşbaşı Eğitim Programlarına yoğun talep geldiğini belirten İl Müdürü Dede, ilk üç ay içerisinde imzalanan protokollerle 400 kişinin işbaşı eğitimi kapsamında çalışmaya başladığını söyledi.
Yalova’da faaliyet gösteren işletmeler ile Yalova Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) arasında ‘İşbaşı Eğitim Programı’ çerçevesinde imzalanan protokollerle, hem işsiz gençler ve öğrenciler çalışarak tecrübe kazanıyorlar hem de işverenler istihdam etmeyi planladıkları gençleri iş başında tanıma fırsatı yakalıyorlar.
‘İşbaşı Eğitim Programı’nın, eğitimi sonrasında yaklaşık yüzde 50 istihdamda kalma başarısı sağlayan bir proje olduğuna dikkat çeken Dede, “İşbaşı eğitimi sonrasında programı bitiren adayların SGK işveren hissesi İŞKUR tarafından ödenmektedir. Ayrıca artı istidam teşviği kapsamında şartları uyan işyerleri için 2016 yılı Aralık ayı çalışan sayısına ilave aldıkları kişilerin yılsonuna kadar tüm sigorta ve vergi primlerinin İŞKUR tarafından karşılanmaktadır” dedi.
İşverenlerden İşbaşı Eğitim Programlarına yoğun talep geldiğini ilk üç ay içerisinde imzalanan protokollerle 400 kişinin işbaşı eğitimi kapsamında çalışmaya başladığını belirten Dede, şöyle konuştu: “Yılsonun kadar 1.725 kişinin bu kapsamda istihdam edilmesini hedefliyoruz. İEP kapsamında çalışan sayısının %30’una kadar eleman talep edilebilmektedir. İki ve üzeri eleman çalıştıran tüm işverenlerimizi bu destekten faydalanmaya çağırıyoruz.”

Editör: TE Bilişim