Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz, vatandaşlara ve işverenlere daha etkin hizmet sunabilmek, ilave istihdam sağlayan firmalara devlet teşvikleri ve katkılarını sunmak için sahadaki taleplerin alınması ve çözüm odaklı firma ziyaretlerini sürdürmeye devam ediyor. Milli İstihdam Seferberliğinin ikinci fazını hayata geçirilmesi ile birlikte sunulan istihdam dostu diye nitelendirilecek teşviklerin, başta işverenler olmak üzere, iş arayanlar kadın, genç ve engellilerimiz ile birlikte öğrencilere de büyük avantajlar sunuyor.

Bu kapsamda Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yönetici düzeyinde, Yalova’da faaliyet gösteren ve istihdama büyük oranda katkı suna firma ziyaretlerini sürdürüyor. Gerçekleşen ziyaretlerde,  çalışma ve İŞKUR hizmetleri, iş başı eğitim programları, işveren teşvikleri, ilave istihdam, kadın ve genç istihdamına sağlanan destekler konularında işyerlerini bilgilendirerek görüş ve önerileri alınıyor.

Çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, işveren ziyaretlerinin önemine değinerek “Geçen yıl milli istihdam seferberliği çalışmalarında istihdamda yakalanan başarıya ilimizden önemli katkı sunuldu, Başarılı çalışmalar yapıldı. Sahada yapılan görüşmelerin başarıya çok büyük katkısı oldu. Firma ve işveren ziyaretlerini bu anlamda önemsiyoruz” dedi.

 Dede sözlerine şu şekilde devam etti, “Ziyaretler sırasında, işverenlerden, istihdamda karşılaştıkları sıkıntılar ve talepler konusunda aldığımız bilgiler, teşviklerin sahadaki yansımaları İŞKUR hizmetlerinde ve uyguladığımız kurs ve programlarda bizlere yol gösterici olacaktır. İşbirliği ve ortak çalışma kültürüne önem veren bir Kurum olarak, başarıları sürdürebilir kılmak ve istikrarı korumak adına firma ziyaretlerimize devam edeceğiz”

Editör: TE Bilişim