İŞKUR Yalova il Müdürlüğü, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile ortaklaşa 2. grup Girişimcilik Eğitimi başlattı.  Düzenlenen eğitimler hakkında bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede; Yalova Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde 24.08.2016 tarihinde başlayıp 02.09.2016 tarihinde bitecek olan   eğitime 25 girişimci adayının, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliğinde 22.08.2016 tarihinde başlayıp 03.09.2016 tarihinde bitecek olan eğitime ise cezaevinden koşullu salıverilen 15 hükümlünün katıldığını belirtti.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile ilgili bilgi veren İl Müdürü Erhan Dede, "Toplam 60 saatlik 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' sonunda kendi işini kurma fırsatı kazanacak olan katılımcılar, eğitim sonunda alacakları sertifikalarla KOSGEB desteklerinden faydalanabilecekler. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonunda iş kuracak katılımcılar, 50.000 TL hibe ve 100.000 TL ye kadar faizsiz kredi desteğinden yararlanma fırsatını elde edecekler. Bu eğitimlerde; Katılımcılarımıza eğitim süresince İŞKUR tarafından günlük 20 TL harçlık verilecek, sağlık güvencesi olmayanlara genel sağlık sigortası ile iş kazası meslek hastalığı sigortası yapılacağını ve eğitimlerden mezun kursiyerlerimizin kendi işlerini kurmalarını ve birçok iş arayanın bu işyerlerinde istihdam edilerek işsizliğin azaltılması ve sürdürülebilir işlerin oluşturulmasını hedeflemekteyiz" dedi.
Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliği ile açılan eğitimde; cezaevinden koşullu salıverilen hükümlülerin ekonomik, sosyal, toplumsal vb. sıkıntılarını asgariye indirmek amacıyla hareket ettiklerini belirten Dede, " Cezaevinden salıverilen hükümlülerin sosyal hayata daha kolay adapte olabilmeleri ve karşılaşacakları problemleri çözebilme becerileri adına kendi işini kurmalarına destek sağlayacak bu eğitimlerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

Editör: TE Bilişim