Hükümetin kurulamamış olmasından dolayı emlak sektörünün durma noktasına geldiğini belirten Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz, “Bu gidişle nerede ise duaya çıkacağız, işlerimiz çok durgun gidiyor” diye konuştu.
Tüm emlakçıların bekleyiş içerisinde bulunduklarını belirten Yılmaz, “Yaz ayları normalde biz emlakçıların en yoğun olduğu dönemlerdir. Ancak, seçimden sonra hız kazanması beklenilen emlak piyasası nerede ise durma noktasına geldi. Sadece emlak sektörü değil, buna bağlı olarak birçok sektörde de durgunluk yaşanıyor” diye konuştu.
Yalova’daki konut fiyatlarındaki son iki yıldır yaşanan astronomik artışa da dikkat çeken Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz, “Yalova’da arsa fiyatlarındaki fahiş artışa paralel olarak konut fiyatlarında da son iki yılda hızlı bir artış yaşandı. Son iki yıl içerisinde Yalova’da konut satışları 1’e 3 katladı.Yani şöyle örnek verecek olursak, Yalova’da daha önce 100 bin Lira’ya satılan bir dairenin değeri şu anda 400 bin Lira’ya çıktı.Konut fiyatlarındaki bu hızlı yükselişte ise arsa fiyatlarındaki aşırı şişkinlik etkili oldu.Bu durum da konut piyasasını olumsuz olarak etkiliyor. Şu anda Yalova merkezde konumuna göre konut fiyatları 300 bin Lira ile 1.5 milyon Lira arasında değişiklik gösteriyor” diye konuştu.
Emlak Komisyoncuları Derneği üyesi emlakçılara da son kez uyarıda bulunan Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz, derneğin 298 üyesi bulunduğunu belirterek, üyelerin büyük bölümünün aidatlarını ödemediğini son çare olarak oda aidatları için icra girişiminde bulunacaklarını söyledi.
Editör: TE Bilişim