Kadın Girişimciliği İŞKUR ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nün düzenleyeceği kurslarla geliştirilecek.
Kadınlardan gelen talepler doğrultusunda İŞKUR İl Müdürlüğü ile Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortak bir projeyi hayata geçirdi. Kadın Girişimciliğinin geliştirilmesine yönelik olarak verilecek olan kurslar hakkında bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, "İşgücü Piyasasına ilk defe katılan ve kendi işini kurmak isteyen gençler, bayanlar ve engellilere yönelik girişimcilik eğitimleri talep ve ihtiyaca göre kurumumuzca düzenlenmektedir. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü  ile yapılan protokolde  dezavantajlı bayanlara yönelik  ikinci grup girişimcilik eğitimlerimiz 10.08.2015 tarihinde başlayacaktır. Girişimcilik Eğitim Programları ile İŞKUR’a kayıtlı bayanların kendi işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak amaçlanmaktadır diyerek, bu sayede işsizlik azaltılırken; ekonomide yeni ve sürdürülebilir işler de oluşturulmakta ve birçok kişi bu işyerlerinde istihdam edilerek istihdama dâhil olabilmektedir dedi.
İl Müdürü Dede; Uzman akademisyen eğiticilerimiz tarafından düzenlenen programlar sonrasında eğitimi tamamlayan katılımcılara, Girişimcilik sertifikası verilmekte ve bu kişiler sertifikaları aracılığı ile KOSGEB tarafından  verilen hibe ve kredilere başvurabileceklerini belirterek, kendi işini kurmak isteyen tüm girişimci bayanları düzenlenecek olan eğitim için başvuruya davet etti.
Eğitimde girişimcilik özelliklerinin geliştirilmesi, iş planı hazırlama ve bu kapsamda yönetim planı, finansal plan, pazarlama ve üretim planlarının oluşturulması, iş planının sunumu konularını teorik ve uygulamalı olarak içermekte olup eğitimlerde ayrıca başarılı girişimci hikâyeleri ve tecrübelere de yer verilecek. Kursu tamamlayanlara ise sertifika verilecek.

Editör: TE Bilişim