Yalova Kalıp İmalatı İhtisas OSB kuruluş protokolü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.

Kuruluş protokolünün onaylanması ile ilgili olarak Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği’nden yapılan açıklamada, “Bu aşamada kamulaştırma çalışmaları hızla başlatılacak ve arazi alımları gerçekleştirilecektir. Ülkemiz, sektörümüz ve Birliğimiz için hayırlı olmasını diler, bu çalışmalarımızda bize güvenerek destek olan tüm üyelerimize teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerine yer verildi.

Bursa’da 2002 yılında kurulan Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB), ülkemiz kalıpçılık endüstrisine hizmet veren tüm kurum ve kişileri temsil etmek üzere halen sektörü yurtiçi ve yurtdışında temsil eden tek örgüt konumunda.. Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği’nce (UKUB) Yalova'da kurulacak Türkiye'nin kalıp sektöründeki ilk ihtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) "Kalıpçılar Vadisi" ile yaklaşık 3 bin kişinin istihdamı ve 1 milyar dolarlık ihracat hedefleniyor.
Yalova’da 340 dönümlük alanda kurulacak Kalıpçılar Vadisi'nde sektördeki ilk yatırım maliyetlerini düşürecek Ortak Kullanım Merkezi'nin yanı sıra, Kalıpçılık AR-GE Merkezi de yer alacak.

Editör: TE Bilişim