Karahan,“Yalova ve çevresinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen Fırtına – lodos nedeniyle örtü altı yetiştiriciliği yapan üreticilerin seralarında önemli ölçüde hasar meydana gelmiş olup fırtına sonucu oluşan zararların çoğunlukla seralarda oluştuğu tespit edilmiştir.

Oluşan sera zararının köy ve çiftçi bazında tespitleri yapılmış olup 5363 Sayılı Tarım Sigortaları Kanunu’na bağlı olarak Tarım Sigortaları Havuzu Çalışma Usul ve Esasları hakkındaki yönetmeliğinin yardım ve borç ertelemesi başlıklı 24. Maddesinde ‘Bu yönetmelik kapsamında uygulama yılında yer alan riskler için tarım sigortası yaptırmayan üreticiler 2090 sayılı Tabii Afetlerde Zarar Gören Çiftçilere yapılacak yardımlar hakkında kanundan yaralanamaz’ denilmektedir.

Tespit ve incelemelerimiz sonunda oluşan fırtına zararlarının Tarım Sigortaları Havuzu tarafından teminat altına alınacak ürünler ve riskler kapsamına girdiğinden 2090 sayılı yasa gereğince herhangi bir işlem yapılamadığından Bir Güvenilir Bahis Siteleri kez daha anlaşılmıştır ki; TARSİM kapsamında üreticilerin sigorta işlemlerini zamanında yaptırmaları ve seralarını sigortalanmaya uygun modern seralara dönüştürmeleri kaçınılmazdır. Bu şekilde hem afetlerden korunacak hem de birim alandan daha fazla ürün alarak karlı üretim yapacaklardır. Unutulmamalıdır ki, TARSİM kapsamında yapılan sigortalama işlemlerinde sigorta priminin yüzde 50’si devlet tarafından karşılanmaktadır.”dedi.

 

Editör: TE Bilişim