Aynı zamanda Yalova Kasaplar Derneği Başkanı da olan Bahar, Kurban Bayramının ardından beyaz ete olan talebin azalmasıyla birlikte, bütün tavuğun kilogram fiyatının 1 Liralık düşüşle, 5.5 Lira’dan 4,5 Lira’ya gerilediğini söyledi. Kurban Bayramı öncesi  kilosu 8 Lira’dan satılan  tavuk sarma 1 Liralık  fiyat gerilemesiyle 7 Liraya düşerken, tavuk ürünlerinde fiyatı artan tek  parça göğüs eti oldu. Yalova Kasaplar Derneği Başkanı  Bahar,  göğüs etindeki fiyat artışında ise restoranlardan gelen talebin etkili olduğunu söyledi.

Yalova Kasaplar Derneği Başkanı  Turgay Bahar, kurban dolayısıyla her yıl yaşanan kırmızı etteki talep azalmasına paralel olarak,  satışlarda geçici bir durgunluk yaşandığına vurgu yaparak, bir ay kadar süreyle bu durgunluğun devam etmesini beklediklerini söyledi.

Kurban Bayramı’nın ardından vatandaşın buzdolabını kurban etiyle doldurduğunu satışların azaldığını belirten Bahar, kırmızı ette bayram öncesine göre fiyat düşüşü olmadığını, ancak önümüzdeki günlerde az da olsa bir düşüş olabileceğini söyledi. Yalova Kasaplar Derneği Başkanı Turgay Bahar, Yalova kasaplarında şu anda dana etinin kilosunun 28 Lira, kıymanın kilosunun 26 Lira ‘dan satıldığını söyledi.
Editör: TE Bilişim