Girişimcilik eğitimlerine katılarak kendi işlerinin sahibi olmak isteyen Yalovalı girişimci adayları, 30 kişilik kontenjanla sınırlı sınıflarda girişimcilik eğitimi almak için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın Hürriyet Sokak’ta bulunan Yalova ofisine başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Aralık ayında gerçekleştirilecek Girişimcilik Eğitimleri ile ilgili olarak Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamada; “
Kendi İşini Kurmak İsteyenler; Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA), Doğu Marmara Bölgesi'ndeki illerde KOSGEB işbirliğiyle düzenleyeceği 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri' ile fırsatı yakalayın. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın ücretsiz düzenleyeceği girişimcilik eğitiminden sertifika alan girişimciler, KOSGEB'in yeni iş kuranlara verdiği 30 Bin TL hibe ve 70 Bin TL faizsiz krediye başvuru hakkına sahip oluyor. Girişimci adayları, Kalkınma Ajansı'nın KOSGEB işbirliğiyle vereceği 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri' ile iş fikirlerini hayata geçiriyor. Aralık ayında Doğu Marmara Bölgesi'ndeki Kocaeli, Sakarya, Düzce, Yalova ve Bolu illerinde verilecek 70 saatlik ücretsiz kurslardan sertifika alanlar, girişimcilik desteği için KOSGEB'e başvuru hakkı kazanacak. Başvuruları başarılı bulunan girişimciler 30 Bin TL'ye kadar hibe, 70 Bin TL'ye kadar faizsiz kredi almaya hak kazanabilecekler. Kalkınma Ajansı'nın girişimcilik eğitimleri 2013 yılında devam etmekte olup, Aralık eğitimleri için başvurular alınmaya başlanmıştır. Eğitim yeri (il, ilçe merkezi) değişiklik gösterebilir, girişimci adayı başvuru esnasında eğitim yeri hususuna dikkat etmeli ve formu doldururken mutlaka eğitim yerini doğru seçmelidir. Eğitim yerini seçmemiş olan veya yanlış seçmiş olan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.
Editör: TE Bilişim