YTSO üyesi Fikret Kır düzenlediği basın toplantısı ile YTSO yönetimini eleştirdi. Sözlerine YTSO ile Yalova Belediyesi arasındaki bina takası konusuna değinerek başlayan Kır, "YTSO ile ve YTSO yeni yönetimi ile hiçbir kişisel problemimiz yoktur. Üstelik yeni yönetim seçildiğinde ben hem partim adına hem de diğer meslek örgütleri ile yeni Başkan ve yönetimi ziyaret etmiştim.Tamamen bir açık yüreklilik ile Yalova yapacakları her türlü iyi işte ve hizmette elimizden gelen her türlü desteği vereceğimi söylemiştim. İlk olarak YTSO binası ile eski Tekel binasının değiş tokuş meselesine değineceğim. YTSO bizim gözbebeğimizdir, biliyoruz ticaret odamızın geleceği tüm Yalova'yı etkileyecektir. Ticaret oda binanızın yetersizliği hemen herkes tarafından zaten biliniyor. Ancak bir takım şeyleri çok hızlıca yangından mal kaçırır gibi yapmak, elimizde var olan binayı belediyeye verip, eski tekel binasını almak da ne oluyor. Şimdi siz Bunda ne var diyeceksiniz. Bakın tekel binası belediyeye hangi şartlarda devredildi bilen var mı? Ve belediye ya da bu binayı alan kurum hangi şartlarda kullanır bilen var mı? Satamayacağı devredemeyeceği yarın başka bir amaç için bile kullanamayacağı bir binayı alıyor. Tamam eğer çok güzel bir yer deniyorsa alsın ama kendi binamızı neden veriyoruz. Madem bu tekel binası kamu yararına kullanılmak üzere belediyeye verilmiş, belediye bu binayı bedelsiz versin YTSO ya. Ya da zamanında 300 milyara aldığı binayı uygun bir fiyata devretsin. Evet YTSO'nun binaya ihtiyacı vardır ancak bu bina en az 20 yıl sonrası düşünülerek yapılmalı, sosyal tesisi, meclis salonu, otoparkı her şeyi tam olan bir bina olmalıdır. Tabi ki artık bu konu ile ilgili söylenecek çok söz var mı bilmiyorum. Belediye Meclisi takas kararını onayladı. Hepimize hayırlı olsun, umarım tüm Yalova için hayırlı bir iş olur" dedi. 

Ramazan Yardımları Siyasi Rant Malzemesi Oldu

Bir YTSO üyesinin Ramazan yardımlarını Karanfil Evler vasıtası ile dağıtmasını da eleştiren Kır, "İkinci konu basında bir dönem yer aldı ancak sonrası yine gargaraya getirildi, Ramazanda TOBB'dan YTSO'ya gelen yardımların dağıtımı konusu hala açıklığa kavuşmadı.TOBB tarafından gönderilen yardımlar YTSO yöneticileri tarafından fakirlere dağıtılması gerekirken, Belediye'ye bağlı karanfil evlerine verilip onlar tarafından dağıtılmış. Arkadaşlar Karanfil Evleri Belediye'ye ait onlar zaten belediye kasasından kendi belirlediği fakirlere gereken yardımı yapıyordur eminim. Neden TOBB'un gönderdiği yardım paketleri de buraya verildi. Sorulduğunda verilen cevap fakirleri en iyi bilen karanfil evleri de ondan verdik diyorlar. Bu cevap gülünesi bir cevap yani Yalova da karanfil evlerinden başka fakirleri bilen kurum yok mu? Kızılay gibi sosyal hizmetler gibi, sivil toplum kuruluşları gibi bir çok yardım kurumu varken neden karanfil evleri. Yani yardım dağıtırken bile siyasi ikbal gütmek ayıptır, yardımı bile benim fakirime vereceğim bundan bile oy devşireceğim anlayışı ayıptır. Ben YTSO üyesi olarak buna razı değilim, TOBB 10 bin 400 TL  tutarındaki yardımını karanfil evelerine veren yönetici arkadaşımızın bu paraya ihtiyacı yok zaten. Kendisi de öyle diyor. O arkadaşa yakışan karanfil evlerine verdiği miktarı cebinden karşılaması TOBB'un gönderdiği yardım miktarını ise en kısa zamanda YTSO'ya iade etmesidir. YTSO'da bu yardımı kendi eliyle yani olması gerektiği gibi fakirlere dağıtmalıdır. Bu meseleleri şaibe haline getirmesinler en kısa zamanda doğruyu yapsınlar. 10 bin 400 TL yönetici arkadaş tarafından derhal iade edilsin.Bir yanlıştan en kısa zamanda dönülsün" diye konuştu.

Fuarda Özel Harcamalar Bile Odaya Fatura Edilmiş

YTSO'nun Antalya Fuarına katılması konusunu da ciddi bir şekilde eleştiren Fikret Kır, "YTSO'nun üye aidatlarından başka hiçbir geliri yoktur. Yani fakir bir odayız biz.  Üstelik gelirler giderleri ancak karşılar, bazen de yetmediği söyleniyor. Öyle hovardaca çok para harcama lüksü yok odamızın. Bankada faizde bir miktar parası var, gelirler yetmediğinde buradan da takviye yapılır. Banka faizindeki para YTSO ya yakışır mı o ayrı bir mesele, onu da ayrıca tartışmak gerekir ancak vakıa bu. Şimdi bu şartlarda iyi harcamalar yapılmalı değil mi? Yani biraz tasarruflu ve dikkatli olunmalı Ya da ne azından gerekli harcamalar gerekli biçimde yapılmalı.Yapılacak faaliyetler , gidilecek seyahatler , fuarlar iyi seçilmeli değil mi? YTSO geçenlerde Antalya'da bir ulusal fuara katılmıştır zaten sizde biliyorsunuz bu daha önce gündeme geldi. Güzel bir şey. Fuarlara katılın malıdır. Tanıtım önemli buna diyecek bir şeyim yok. Ancak eğer YTSO 56 bin 500 lira bir fuar harcaması yapmış ise buna neden diye sormak ta lazım. Bu harcamalar nereye nasıl yapılmış diye de bir bakmak gerek değil mi. Bu harcanan para hepimize ait çünkü. Önce şunu belirteyim 2 yıl önce YTSO ile bende bir fuara gittim. Bu fuar Süleymaniye Uluslararası Fuarı idi. İsteyene fuar sonuç raporunu da verebilirim.  Gayet başarılı bir fuardı ,bakanlardan tutunda , iş adamlarına , valilere , milletvekillerine kadar bir çok görüşme yapıldı.  İş bağlantıları kuruldu o fuara harcanan para 16 bin 000 TL civarında imiş. Peki o uluslararası fuara neden bu kadar az harcanmış ta bu yerel fuara bu kadar çok harcanmış işte soru bu ? Arkadaşlar işte faturalar , harcamalar burada , bu fuara giden herkesin her türlü harcaması YTSO tarafından karşılanmış isteyene detaylarını da veririm. Konu detaylar değil , konu bir anlayış ve algılayış meselesidir. Sizinle bu toplantıyı yapmadan önce yetkili  etkili tüm arkadaşlar ile görüştüm. Ancak tatmin edici bir cevap alamadım.  Onlar bana hep bu fuarın güzel ve iyi bir olay olduğunu anlattılar. Zaten buna diyecek bir şeyim yok.  Fuara katılmaya kimsenin bir diyeceği yok. Fuar katılımı , fuar seçimi , fuarın faydaları ayrı bir konudur. Bunu da ayrıca tartışabiliriz. Ancak bizim kaygımız fuara katılan 13 kişinin tüm masraflarının YTSO tarafından ödenmiş olmasıdır. Ve bu uygulamanın doğru olduğunun söylenmesidir. Biz bundan sonraki tüm ziyaretlerde, seyahatlerde de aynı uygulamanın devam etmesine karşıyız.

Şimdi soruyorum Yalova'nın öyle yada böyle zenginler kulübü olan YTSO yöneticileri ve meclis üyeleri kendi masraflarını neden kendileri ödemeyip YTSO ya ödetiyorlar. Geliri sadece üye aidatları olan bir odaya böyle bir uygulama yakışıyor mu ? Biz yaptık oldu zihniyeti çok ayıptır ben bu organizasyona katılan arkadaşlardan oda kasasına ödettikleri harcamaları hemen geriye iade edip tüm oda üyelerinden de özür dilemelerini istirham" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim