Lastik fiyatlarının minimum 100 Lira ile 250 Lira arasında değiştiğini belirten yetkili, henüz Yalovalı sürücülerin yeni uygulamaya ilgisinin az olduğunu söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışma ile hayata geçirilen yönetmelik kapsamında; ticari araçlara, taksilere, TIR’lara ve şehirler arası yol yapan kamyon, kamyonet ve otobüslere 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takılması zorunluluğu getiriliyor.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışma ile hayata geçirilen yönetmelikle aralık, ocak, şubat ve mart aylarında kış lastiği kullanımı zorunlu hale getiriliyor. Uygulamanın başlamasıyla birlikte, kar lastiği olmadan yola çıkanlar 500 TL ceza ödemek zorunda kalacak.

Özellikle karlı havalarda verimli ve güvenli bir sürüş için oldukça önemli olan kış lastiği üzerinde yer alan kılcal damarlar, karlı zemine temas ettiğinde ya da kışın yoldaki karları arasına alarak parçalar ve yolda kalma durumunu ortadan kaldırıyor. Kış aylarında yaşanan kazaların birçoğu ise kış lastiği kullanılmamasından kaynaklanıyor.

Editör: TE Bilişim