KOBİ Haftası Yalova'da çeşitli etkinlik ve ziyaretlerle kutlandı. Bu kapsamda küçük ve orta ölçekli işletmelerin yöneticilerine de KOBİ Kredileri hakkında bilgiler verildi.
KOBİ Haftası  21-27 Kasım tarihleri arasında Yalova'da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. KOBİ Haftası ve yapılan etkinlikler hakkında bilgiler veren KOSGEB Müdür Vekili Oya Eryiğit, "Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında Yalova'da  KOSGEB koordinasyonunda etkinlikler yaptık. KOSGEB’in ulusal kamu koordinasyonunu yürüttüğü Avrupa KOBİ Haftası, Avrupa Birliğinin, KOBİ’lerin desteklenmesi ve girişimciliğin özendirilmesi için; AB’nin, ulusal otoritelerin ve diğer ilgili kuruluşların faaliyetlerini bir marka altında yaygınlaştırmak amacıyla, 2009 yılından beri gerçekleştirdik. Yapılan etkinlikler açısından ülkemiz 37 ülke arasında ilk sırada yer almakta ve ülkemizin KOBİ’lerle ilgili çabalarına değer katıyor. KOBİ haftası kapsamında KOSGEB tarafından Altınova’da düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde, KOSGEB desteği ile işini kurmuş olan girişimciler ile kursiyerler bir araya getirilerek tecrübe paylaşımı yapmaları sağlandı. Ayrıca programa katılan YTSO Kadın Girişimciler Kurulu da çalışmaları hakkında girişimci adaylarına bilgiler verildi" dedi.  
Bu çerçevede YTSO ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Protokolü imzalanarak ilde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması amacıyla yapılacak işbirliklerinin adımının atıldığını da vurgulayan Eryiğit, "Girişimcilerin Yeni Girişimci Desteğinden faydalanabilmeleri için 2017 yılında daha fazla girişimci adayının eğitim alabilmesi yönünde yapılan işbirliğinden memnuniyet duyuyoruz" şeklinde konuştu.  Yine KOBİ Haftası kapsamında KOSGEB Yalova Müdürlüğü koordinasyonunda KOSGEB Yalova Müdür Vekili Oya Eryiğit, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Necef Yıldırım, MARKA Yalova Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Özkan ve KÜSİ Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Ümit Ünver Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bilal Gökkır’ı da makamında ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim