Servis İşletmecileri Odası yönetimi ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Oktay  Tunç, Yalova’da korsan servis aracı ile iş yapan firma ve kuruluşlara da seslenerek “3 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 2918 sayılı Karayolları Trafik  Kanunu’nun Ek-2 Maddesine göre artık, korsan araç sahibi yanında, korsan aracı çalıştıran işletmeye, içindeki yolcuya da ceza kesilmesi gerekiyor. Bunun yanında korsan araç, 60 gün bağlanıyor, 3950 Lira korsan araca ceza kesiliyor. Ayrıca içindeki yolcuya da 380 Lira ceza var” şeklinde uyarıda bulundu.

“Biz kanunun bize verdiği hakkın peşindeyiz”

Yalova’da korsan servis araçlarıyla ilgili oda yönetimi ve esnaflar olarak tek yumruk halinde mücadelelerinin sürdüğünü dile getiren Oktay Tunç, “Biz Servis İşletmecileri Odası olarak kanunun bize verdiği hakkın peşindeyiz. Yalova’da bizim oda kadar hakkını arayan bir oda yoktur. Biz kanunun ayrımcılık yapılmadan uygulanmasını istiyoruz” dedi.

Belediye Başkanımız da destek sözü verdi…

Korsan  servis araçlarıyla mücadelelerinin kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde sürdüğünü vurgulayan Oda Başkanı Tunç, “Belediye Başkanımız Yakup Koçal’la görüştük. Bizim en önemli sorunlarımızdan birisi de Yalova Seyahat ile ilgiliydi. Onu da çözüyoruz, ilk adımı atıldı. Bizim korsan servis araçlarının fazla olmasıyla ilgili sıkıntılarımız var. Odaya, Belediyeye gerekli başvuruları yapmadan, araç alan servis işletmeciliğine başlıyor. Belediye Başkanımız da bununla ilgili çalışma başlattı. Mayıs ayı başı gibi, meyvelerini alacağımızı söyledi” diye konuştu.

Yalova Servis İşletmecileri Odası olarak, Yalova’daki 15 belediyenin esnaflarıyla da ortak hareket ettiklerini belirten Oda Başkanı Tunç, “ Bizim bu ortak hareket etmemiz Türkiye genelinde çok fazla görülen bir durum değil” dedi.

Yalova Servis İşletmecileri Odası Başkanı Arif Oktay Tunç, oda yönetimi olarak korsan araçlarla mücadele için kurumları ziyaret ederek, tek yumruk halinde mücadelelerini sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim