Kulüp Başkanı Selma Alacatlı, projenin bu etaptaki inceleme gezisinin Yalova’nın köy kimliğinin tanınması aşamasında büyük önem taşıdığını dile getirdi. Projede yer alan genç bayanlar, araştırma gezisi sayesinde, Sugören’deki halı dokuyan bayanlarla tanıştılar. İş hayatı ve karşılaşılan sorunlarla ilgili bilgi alma fırsatı buldular. Halı dokuyan bayanların çalışmalarını yakından izlemi olanağı bulan proje ekibi, girişimci bayanlarla tanıştıkları için mutluluklarını dile getirdiler. Ayrıca, Proje Koordinatörü Dilek Solay tarafından Sugören Muhtarı M. Osman Karataş’a proje hakkında bilgi verildi. Karataş’ın ve köy halkının gösterdiği misafirperverlikten dolayı memnuniyetlerini dile getiren proje ekibi köy kahvesinde köyün yaşlılarıyla sohbet etti. 

Araştırma gezilerine Güneyköy’deki incelemeleriyle devam eden genç bayanlar, yöresel yemekler yapan girişimci kadınlarla tanıştılar ve iş yeri sahibi olma ve işletme konusunda onların deneyimlerini dinlediler. Boynuzdan hediyelik eşya yapan Mehmet Atışan’dan ustalık ve özgün eser üretmenin püf noktaları konusunda bilgi alan proje ekibi, ağaç oymacılığı, bakır ve gümüşten hediyelik eşya yapan ustaları ziyaret ettiler.

“Bak Şu Keçenin Yaptıklarına” isimli projenin genç bayanların yaşamlarına ayrı bir renk kattığına inandığını belirten Dilek Solay, proje ile kültürel değerlerimizin temellerinden olan “büyüğe saygı”, “misafirperverlik”, “geleneksel el sanatları” vb. konularda genç bayanların bilinçlenmelerine katkı sağladığını belirtti. Ayrıca köydeki yaşlılarla sohbet eden ve onların unutulmaya yüz tutan el sanatlarıyla olan bağlarını gören genç bayanların kültürel değerlerimizin korunması konusunda farkındalık düzeylerinin arttığını söyledi. Köydeki girişimci bayanların ise “rol model” olduklarını vurguladı. Gezi sonunda çok keyifli ve öğretici bir gezi programının tamamladığını belirten genç bayanlar, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğinden dolayı minnettarlıklarını dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim