Yalova Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muammer Şener kredi borcu kooperatif takibine intikal eden ortakların borçlarına yapılandırma imkanı getirildiğini söyledi. Şener bu imkandan faydalanmak isteyenlerin en geç 29 Temmuz 2016 Cuma günü mesai saati bitimine kadar başvurularını yapmalarını istedi. 
Yalova Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muammer Şener yaptığı açıklama ile kredi borçları takibe alınan ortakların yüreğine su serpti. Şener kredi borçları takibe düşen ortaklara yönelik yapılandırmanın hayata geçirildiğini duyurdu. Şener konuyla ilgili açıklamasında, "31 Mart 2016 tarihinden önce (Bu tarih dahil) kredi borcu kooperatif takibine intikal eden ortakların en geç 29 Temmuz 2016 Cuma gününe kadar kooperatife başvurmaları ve yapılandırma takibinde bulunmaları halinde kooperatif takibindeki asıl alacak tutarına (Bankaca kooperatif blokeli ve mevduat hesaplarından alınan tutarlar, icra masrafları vs) hiç bir gecikme faizi hesabı yapılmayacak olup; borç (asıl alacak) tutarı defaten ödenmek istendiği taktirde faizsiz tahsil edilecektir" dedi. 
Yalova Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muammer Şener konuyla ilgili olarak borçlu esnafların kooperatife gelerek bilgi almalarını istedi. 
Editör: TE Bilişim