Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, göreve gelmelerinden bu yana 4 önemli konuda sözlerini yerine getirdiklerini ifade ederek belediyenin mali disiplinini sağladıklarını, 15 Milyon TL civarında borç ödediklerini söyledi.
Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, 30 Mart 2014’te göreve gelmesinden bugüne kadar yapılan icraatları hazırlanan kitapçıkla tanıttı. ‘Gülen Yüz Çınarcık’ adlı tamamı kuşe kağıda basılı, 48 sayfalık kitapçıkta fen işlerinden, sosyal ve kültürel faaliyetlere, çevre ve temizlikten altyapı ve üstyapı hizmetlerine pek çok konudaki icraatlar anlatılıyor. 
Kitapçığın önsözünde vatandaşlara seslenen Belediye Başkanı Avni Kurt, belediye faaliyetlerini daha iyi ve daha doğru duyurmak, vatandaş- belediye diyalogunu arttırmak için böyle bir yayın hazırladıklarını söyledi. Hesap verebilir ve şeffaf bir yönetim anlayışında olduklarının altını çizen Başkan Kurt, görev sürelerinde 16 ayı geride bıraktıklarını hatırlattı. Elinde sihir değnek olmadığını, Çınarcık’ın tüm sorunlarını bir çırpıda çözmenin mümkün olmadığını aktaran Kurt,  “Buna karşın 4 önemli konuda sözlerimizi kısa sürede yerine getirdiğimiz için son derece gururluyum” diye konuştu.
Su Ve Temizlik
Su konusunda ilçede kalıcı adımlar attıklarını ifade eden Kurt, inşa edilen yeni su deposuyla bu sorunu çözdüklerini söyledi. En önem verilen konuların başında temizlik geldiğini kaydeden Avni Kurt, şöyle devam etti:
“Normal dönemlerde 20 binin üzerinde hemşehrimizin yaşadığı, yaz aylarında il merkezimizi bile geride bırakarak yüz binlerce vatandaşımızı ağırladığımız Çınarcık ne yazık ki ‘temiz’ bir görüntü vermiyordu. Bir yıl gibi kısa sürede bu sorunu ortadan kaldırdık. Çevre temizliğinden, geri dönüşüme, altyapıdan üstyapıya kadar temizlik anlamında büyük aşamalar kaydettik. Bugün Çınarcık’a gelenler tertemiz bir ilçe merkeziyle karşılaşıyor”
35 Milyonun 15’ini Ödedik
Kurt, belediyenin mali disiplinini de sağladıklarını ifade ederek “Çınarcık Belediyesi ödemeleri sürekli geciken, iş çevrelerinde güvenilirliğini kaybetmiş, öz kaynakları azalmış bir haldeydi. Gitgide artan borç yükü belediye hizmetlerini de aksatıyor, ilçemizin itibarı zedeleniyordu. Belediyeyi devraldığımızda kasamızda bir kuruş paramız yoktu. 35 milyona yakın borcumuz vardı. Ancak kısa zaman içinde mali disiplini oturtmayı başardık. Artık personelimize, müteahhitimize, esnafımıza ödemeler konusunda sıkıntı yaşatmıyoruz. 16 ay gibi bir sürede 15 milyona yakın borç ödemesi de yaptık. Artık Çınarcık Belediyesi ‘iş yapılmaz’ sınıfından çıkıp ekonomik yönden ferah günlere doğru yelken açmış durumda. Bunun yanında sürekli olarak da araç parkımızı ve olanaklarımızı geliştiriyor, yatırımlarımızı da sürdürüyoruz” dedi.
Yüzümüz Gülüyor
Dördüncü olarak Çınarcık’ın yüzünün gülmesini hedeflediklerini belirten Avni Kurt, şunları kaydetti:
“Bunun için işe belediye hizmetlerinden başladık. Toplumun sadece belli kesimlerini değil tümünü kucaklayarak, Çınarcıklıyı dinleyerek, anlayarak ‘güler yüzlü’ hizmet vermeye çalıştık. Bunda da başarılı olduk ki şu anda herkes Çınarcık’ta ‘güler yüzlü’ belediyecilik yapıldığından bahsediyor. Bu nedenle de sloganımızı “Gülen Yüz Çınarcık” olarak belirledik. Bunlar bizim için ısınma turları sayılmalı. Çınarcık’a çağ atlatacak, geleceğe umutla baktıracak, vatandaşlarımıza “İyi ki Çınarcık’ta yaşıyorum” dedirtecek yatırımlarımız, hizmetlerimiz, projelerimiz bir bir hayata geçiyor, geçecek”
Editör: TE Bilişim