İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar Kurtköy'ü ziyaret ederek buradaki çiftçilerle sohbet etti. Köydeki tarımsal üretim konusunda da görüş alışverişinde bulunan Parıldar, organik tarımı geliştirecek projeleri hayata geçireceklerini dile getirdi. 
Tarımsal sorunlarını yerinde dinlemek ve en kısa sürede çözüm bulmak amacıyla ziyaretlerine geldiklerini ifade eden İl Müdürü Suat Parıldar’a Kurtköylü Çiftçiler; Mantar Yetiştiriciliği, Arıcılık, Basınçlı Sulama Sistemi, ve Aronya konularında yardımlarını istediklerini dile getirdiler.  İl Müdürü Suat Parıldar’da yaptığı değerlendirmede Kurtköylü çiftçilere Tarımsal Desteklemelerden bahsederek, 30.000 TL. hibe destekli Genç Çiftçi Proje başvurularının 5 mayısta sona ereceğini, Kurtköy'den arıcılık ve diğer konularda başvuru beklediklerini, % 50 hibe destekli Kırsal Kalkınma Desteklerinden faydalanarak yatırım yapabileceklerini söyledi. İl Müdürü Parıldar çiftçilerin dile getirdiği taleplerle ilgili olarak Kurtköyde Organik Tarım yapılmasına yönelik proje hazırlayarak çalışma başlatacaklarını, Mantar Yetiştiriciliğiyle ilgili Araştırma Enstitüsü ile görüşme yaparak Mayıs ayı içerisinde uzman personellerce eğitim verilmesini sağlayacaklarını, Basınçlı Sulama Sistemi ve Aronya Yetiştiriciliği ile ilgili çalışmalara da başlayacaklarını söyledi.
Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli ise markalaşmanın önemine dikkat çekerek Kurtköy'de yeterince bal üretildiği taktirde Ziraat Odası olarak Kurtköy Balı markası adı altında pazar bulabileceklerini, bu şekilde balı çok daha yüksek fiyata pazarlayabileceklerini söyledi. Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Resul Durmaz da yaptığı konuşmada özetle; tıbbi ve aromatik bitkileri üretebilmek için uygun bir çevre gerektiğini, Yalova’nın  yaklaşık % 60’ının orman olması nedeniyle bu konuda çok şanslı bir il olduğunu ifade ederek, Kurtköy’ün Organik Tarım için çok elverişli bir yer olduğunu ve bu şansın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Kurtköy Muhtarı Ali Kızılırmak ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ali Tutuk ile Kurtköylü çiftçiler Genel Müdür Yardımcısına ve İl Müdürüne köylerini ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti ifade ederek sorunlarını dinledikleri için teşekkür ettiler. Genel Müdür Yardımcısı Resul Durmaz ve İl Müdürü Suat Parıldar akşamın bu saatinde kendilerini ağırladıkları için Muhtar Kızılırmak’a teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilişim