Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, projeyle ilgili olarak şu bilgilendirmede bulunuldu: “Merkezi Marmara Bölgesi’nde yer alan makine üreticisi (Gıda, Tekstil, Sac İşleme ve Hidrolik Pres alt sektörleri öncelikli olmak üzere) şirketlerin başvurabileceği proje kapsamında yer almaya hak kazanacak 50  şirket, 36 ay boyunca yüksek standartlı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden, 5 ülke için yurtdışı pazarlama (pazar ziyaretleri, tanıtım, marka faaliyetleri, yurtdışı fuar ziyaretleri, ticaret heyeti, eşleştirme), 10 ülke için alım heyetlerinin organizasyonları ve şirketlere verilecek bireysel danışmanlık hizmetlerinden %70 - 75 oranında devlet desteği ile yararlanacaktır.

Proje sonunda katılımcı şirketlerin uluslararası rekabetçilik kazanarak sürdürülebilir ihracat artışı sağlayacak kurumsal kapasiteler ve iş bağlantıları oluşturması hedeflenmektedir.3 kişilik proje ekibinin koordinasyonunda gerçekleştirilecek projede dünya çapında uzmanların yer alması öngörülmektedir. Proje, ihracatı geliştirme stratejisiyle belirlenecek hedef ülkelerdeki ticaret müşavirlerimiz ve DEİK’in uluslararası network’ü ile yürütülecektir. Projede yer almaya hak kazanacak şirketlerin seçiminde “ilk başvuran” 50 şirket arasında yer almak öneme haizdir.


Proje katılım bedeli şirket başına 2.000 Amerikan Doları olup bu ücret karşılığında, projenin ilk iki aşaması olan, şirketlerin uluslararası bir danışmanlık şirketi tarafından ihtiyaçlarının analiz edilmesi ve özel danışmanlık hizmetlerinden yararlanılması ile (yerli ve yabancı uzmanlar tarafından verilecek 100 saati aşkın genel ve ileri düzey sektörel) tüm eğitimler ve danışmanlık hizmetleri dahildir. Bu tutar karşılığında edinilecek hizmetlerin eşdeğeri 200.000 Amerikan Dolarının üzerindedir. İhtiyaç analizi, eğitim ve danışmanlık safhalarının ardından yurtdışı pazarlama ve alım heyetleri organizasyonlarında şirketler yalnızca %25 katkı payı ödeyecektir”

Proje ile ilgili olarak YTSO’nun  0226 814 12 
24 numaralı telefonundan bilgi alınabileceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim