Doğu Marmara için sürdürülebilir kalkınmada küresel standartları yakalamış ve iş mükemmelliği doğrultusunda sürekli kendini yenileyen MARKA ajans olmak” vizyonuyla Ulusal Kalite Derneği’ne (KALDER) üye olarak Ulusal Kalite Hareketine katılan MARKA bu süreçte gerçekleştirdiği faaliyetlerde Mükemmellik kavramını benimseyerek EFQM Mükemmellikte Kararlılık belgesi çalışmalarına başladı ve 2011 yılı sonunda sürdürülebilir başarının elde edebilmenin ilk adımı olan Mükemmellikte Kararlılık belgesini almaya hak kazandı. Kararlılık belgesi alındıktan sonra çalışmalara ara vermeden devam eden MARKA, 2. Aşama olan Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi hazırlık çalışmalarına başlayarak başvuru kitabını KALDER’e teslim etti.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı MARKA, tüm bu çalışmalar devam ederken bir yandan da ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi kurgusu için harekete geçti ve yaklaşık 7 ay süren zorlu bir süreç sonucu UDEM belgelendirme kuruluşu tarafından yapılan dış denetim sonucunda  ISO 9001:2008 belgesini almaya hak kazandı.

Ajans merkez hizmet binasında, Ajans Yöneticileri ve Kalite Yönetiminden sorumlu diğer personellerin katılımıyla gerçekleştirilen dış denetim kapanış toplantısında konuşan UDEM Yetkilisi Nesrin SERİN, böyle zorlu bir süreci başarıyla tamamladığı için tüm MARKA çalışanlarını tebrik etti ve “Kalite ve Mükemmellik Yolculuğu” kapsamında ajansın yapacağı çalışmalarda başarı temennisinde bulundu.

Editör: TE Bilişim