Yalova merkezin altından ilçelerde de süren “Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi” tanıtım toplantılarına Yalova'nın Çınarcık İlçesinde devam edildi. Çınarcık Çok Programlı Lisesi Konferans Salonunda ki toplantıya kadınlar ilgi gösterdi. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda konuşan Yalova Valisi Esengül Civelek yasalarımızın kadın-erkek eşitliğini sağlayan düzenlemelere sahip olduğunu belirterek, "Yasalarımızda var olan hükümlerin kadın-erkek eşitliğini gözeten kadını aile içinde ve toplumda erkekle birlikte eşit kılan, kadın emeğini değerlendiren hükümleri var. Son yıllarda devletimizin kararlı bir politikası olarak kadınların toplumsal yaşamın her alanında konumlarının güçlendirilmesi, etkinlik alanlarının geliştirilmesi, kadınlarımızın erkeklerle birlikte eşit hak ve fırsatlara ulaşmaları, kadınlarımızın eğitim düzeyinin yükseltilmesi, kadınlarımızın çalışma yaşamında yer almasına yönelik ilgili kamu kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, yerel yönetimler, medya ve özel sektör işbirliğinde pek çok çalışmalar gerçekleştiriliyor"  dedi.

Bu projeyi bir fırsat olarak değerlendiren Vali Civelek, projenin amacının eğitim seviyesi düşük,ekonomik açıdan yetersiz koşullarda olan genç kız ve kadınlarımızın mesleki eğitime yönlendirmek,meslek kazandırmak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak olduğunu vurguladı.

Toplantıya katılan kadınlar projeyle ilgili sorularını da gerek Yalova Valisi Esengül Civelek'e ve gerekse projeyle ilgili kurumların yetkililerine yöneltme imkanı da buldular. 

Editör: TE Bilişim