Mikro kredi kullanan girişimci kadınlardan birisi olan Çalıca’dan Emrah Doğu adlı kadın girişimci küçük bir yatırımla kurduğu çilek bahçesinde, ürünlerini almaya başladı.

Mikro kredinin Yalova Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimciler Kurulu aracılığıyla ihtiyaç sahibi kadınlara ulaştırıldığını belirten Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser, “Mikro krediler için ayrılmış bütçeyi derneğimiz üzerinden ihtiyaç sahibi kadınlara dağıtıyoruz. Yalova Kadın Girişimciler Kurulu bünyesinde kurduğumuz Yalova Girişimci Kadınlar Derneği olarak ilimizde elliden fazla kadına mikro kredi kullandırdık. Çalıca’da tarımla uğraşan Emrah Doğu da bu kadınlardan biri. Emrah Hanıma ilk kredisinin tamamını ödedikten sonra ikinci krediyi de kullandırdık. Ayrıca bir dönümlük çilek bahçesindeki çilek fideleri sulama hortum ve diğer malzemeler İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hibe olarak verildi.

Oldukça bakımlı ve verimli görünen bahçede Sayın Valimiz de dahil ellerimizle çilekleri topladık. Tadına baktık ve satın aldık. Çiftçi kadınlarımıza her zaman desteklerini eksik etmeyen Tarım İl Müdürlüğüne ve sayın valimize teşekkür ediyoruz. Bizler de Yalova'nın iş kadınları olarak ilimizde iş kurmak isteyen kadınlara her zaman destek olacağımızı tekrar belirtmek isteriz” dedi.

Editör: TE Bilişim