İyi niyet protokolleri çerçevesinde YTSO öncülüğünde oluşturulan Çalışma Grubu Kasım Ay’ı toplantısı, Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç ve Milliyetçi Hareket Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Demiryürek’in katılımıyla 22 Kasım 2014 Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cemil Demiryürek, Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Hüseyin Çetin, Bakkallar Odası Başkanı Faik Gülhan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Mutlu, Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Berberler Odası Başkanı Şenol Ulutürk, Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Çakır, Mimarlar Odası Yalova Temsilcisi İ.Hakkı Gültekin, Elektrik Mühendisleri Odası Temsilcisi Engin Çetinbaş, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Renkler, Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Oral’ın ev sahipliğini yaptığı toplantıda, YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan Konuklara Yalova Odaları Üst Kurulu’nun kuruluş amaçları ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan “Kurulumuzun amacı, Yalova’da tüm esnafları temsil eden odalarla birlikte hareket ederek siyaset gözetmeksizin her konuda fikir ve proje üretmektir. Yalova’nın yararına olacak her konuda söz sahibi olmak ve taşın altına elimizi koymak için kurulmuştur. Toplantılar, her ay düzenli ve gündemli olarak gerçekleştirilmektedir. Gündem konusu ile ilgili kurum, kuruluş ya da kişiler toplantıya davet edilerek konu ile ilgili çözüm üretici rapor hazırlanacak ve gerekli mercilere iletilecektir. Yalova Odaları Üst Kurulu sorunları çözümü adına sorunun çözümü neredeyse orada girişimlerde bulunacaktır” dedi.

Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun “İlin tüm renkleri, tüm sesleri böyle bir platformda bir araya gelmiş. Böyle bir sivil oluşum, biz siyasi partilerin de desteği ile ilimizde yaşanan sorunlar ve ilimizin gelişimindeki engellerin kaldırılmasında çok önemli mesafeler alacaktır. Bizler ilin önünü tıkayan tüm sorunları için buradayız. Çalışma grubu olarak sizlerden beklentim Yalova’nın sorunlarının öncelik sıralamasına göre belirlemeniz ve yapılacak faaliyetler için bir plan oluşturmanız. Bizler üzerimize düşen görev neyse seve seve yapmaya hazırız” dedi.

Çalışma grubu üyeleri, Yalova’nın İstanbul, Kocaeli ve Bursa bağlantısını sağlayan Dörtyol için yapılan proje çalışmalarının bir an önce bitirilmesi yönünde görüşlerini Milletvekili Coşkun’a ilettiler.

Editör: TE Bilişim