Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan ve AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, OSB’lerin geldiği nokta hakkında açıklamalarda bulundular.  YTSO Başkanı Becan, "OSB bizim için cansuyu olacak" derken AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise, "Konuyu başbakana aktaracağız" dedi.
OSB’lerden yana kamulaştırma ne zaman olursa sorunun o zaman ortadan kalkacağını söyleyen Becan, “Yalova’nın sorunları içerisinde olan OSB’ler var. Mahkeme süreçleri devam ediyor. Durum hala aynı. Mahkemelerin sürmesini bekliyoruz. Ne zaman kamulaştırmak için anlaşırlarsa o zaman iş bitecek. Oda ya da Bakanlık ile ilgili bir sıkıntı yok. Türkiye’de bu kadar OSB’ler ile ilgili sıkıntı çeken başak il yok. Yalova’da çünkü hazine arazisi yok. Onun için Türkiye’de OSB’si olmayan tek iliz. Her OSB’nin sahibi düşünün bin kişi. Tek tek anlaşma durumu oluyor. Ama yine imza işinin büyük bir kısmı bitti. İlk önce çiçekçilik OSB’nin kurulmasından yanayız. Bir tanesini faaliyete geçirsek zaten, cansuyu olacak. O süreçte birçok sanayici Yalova’ya gelmiş olacak. Yalova’da şirket sayısını artırmadığımız sürece işsizliği de önleyemeyiz. Tek çıkar yolumuz orası. Piyasalar tabii bu aralar durgun. Terör falan derken insanlarda bir çekingenlik oluştu” ifadelerine yer verdi.
Önümüzdeki günlerde AK Parti’nin Afyonkarahisar’da bir kampa gireceğini söyleyen AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise, “O kampta, ilin ihtiyaçlarını detaylı bir rapor halinde Başbakan’a sunacağız. Toplantıdan sonra inşallah güç ve devletin imkanları nispetinde, yatırımların Yalova’ya ve ülkemize kazandırması yönünde çalışmalar yapılacak.Yalova’ya yatırım yapılması taleplere bağlıdır. Devletin ve şahısların yatırımları farklıdır. Hastaneyi devlet yapar ama devlet gelip de bir otel yapmaz” şeklinde konuştu.
“Yalova’nın önüne tutan sorunlar var"  diyen Demirel, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Mesela Kalıpçılık OSB’de arsa fiyatları 500 bin TL civarı falan. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ne gittiğiniz zaman 650-700 TL’ye binası da yapılmış halde yer alınıyor. Hiç altyapısı olmayan, yolu, suyu, elektriği olmayan bir araziyi kim neden alsın. Yalova olarak kendi içimizde hangi yatırımcının önünü açmamız gerek ona karar vermeliyiz. Yatırımcıya hangi imkanlar sunulacak onu belirlemeliyiz. Yatırımcıya imkan sunulduğu zaman yatırımcı mutlaka gelir. Dolayısıyla devlet yatırımları ile Yalova yatırım alır mı dediğimiz zaman onu ayırt etmemiz lazım. Yerel yönetimlere bu anlamda çok iş düşüyor. Belediye başkanlarının önünün açılacağı kararlar alınması gerekiyor. Buna paralel olarak gelen yatırımcıya da yardımcı olunması gerekiyor. Yapılmadığı takdirde yatırımlar gecikmiş olacak. Bunları yapan illeri de görüyoruz. Biraz daha ön plandalar. Bunun en somut örneği Afyon’da. Daha dün termal su ile tanıştı, bugün termal tesislerin başkenti oldu.”
Yalova’da güzel şeylerin olacağının altını çizen Demirel, “Biz elimizden geleni yapacağız. Ulusalda ve yerelde hiç ayrım yapmaksızın çalışacağız. Belediye başkanlarıyla, ticaret odası başkanlarıyla, STK temsilcileri ile sürekli irtibat halindeyiz. 10 ay içinde Türkiye çok şey atlattı. Bunca şeye rağmen hala bir şey yapmanın gayreti içindeyiz. Umuyoruz ki; bundan sonra süreç çok daha sağlıklı işleyecek. Yalova’da güzel şeyler olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Editör: TE Bilişim