“Elektriklenmenin sebebi planlardaki uyumsuzluk”

Kentin temel problemleri arasında Çevre Düzeni Planı’nın alt ölçekli planlarla uyumsuzluğu olduğunu savunan Özel, “Bu planların bir biriyle olan uyumsuzluğunu bir türlü gideremiyoruz. Yalova planlamasını en önce yapan bir il ama sıkıntılar var. Kimileri değişim yapalım kimisi revizyon yapalım diyorlar. Bir bakıyorsunuz üst ölçekli planda sanayi alanı olan yer alt ölçekli planlarda tarım alanı diye görünüyor. Eğer burası tarım alanı ise bunu üst ölçekte sanayi olarak göstermenin hiç bir anlamı yok. Bu yüzden de elektriklenme oluyor. Buraya yatırımcı bulmak gerçekten çok zor” diye konuştu.

“Gençlere staj yeri bulamaz haldeyiz”

Yalova’nın genç nüfusuna uygun stratejilerin gelecek için ön plana çıkarılması gerektiğini kaydeden Özel, “Yalova’da İzmit’te Bursa’da arkadaşlarımıza staj yeri bulmaya çalışıyorum. Bu bölgede okuyan üniversite öğrencilerimiz kentimizde staj yeri bulamıyor” dedi.

“Çevre konusunda tartışmaya gerek yok”

Çevre konusunda tartışmaya hiç gerek olmadığını söyleyen Özel, “Kentin doğu tarafından sanayi, batısında turizm olarak planlanmış. Çevre konusunda tartışmaya gerek yok. Çünkü günümüzde çevreye duyarlı olmayan herhangi bir prosesün hayatta kalma şansı yok. Ayrıca kentin destek vereceği sektörlerin de buraya gelmesi gerekiyor” diyerek halk tarafından kabul gören sanayinin kente çekilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Kamulaştırmalarda müdahil olunmalı”

Organize sanayi bölgelerinin hayata geçememesinin temel nedeninin kamulaştırma olduğunu ifade eden Özel, “3 OSB sicil numarası almış durumda. Kamulaştırma problemlerimiz var. Körfez Köprüsü’nden sonra kamulaştırma bedelleri çok arttı. Bir an evvel kamulaştırma süreçlerinin tamamlanması gerekiyor. Bu konuda kamu ile bölge halkının baş başa bırakılmaması lazım”  dedi.

“Raylı sistem şimdiden projelendirilmeli”

Özel, “Kalıcı bir fuar alanına mutlaka ihtiyaç var. Yalova lojistik ulaşım konusunda cazip bir yer olacak. Yılın 12 ayında servis verecek bir kalıcı fuar alanının kazandırılmasını önemsiyorum. Ayrıca raylı sistem daha şimdiden düşünülmeli ve projelendirilmeli” dedi. 
Editör: TE Bilişim