İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı, Kırsal Kalkınma Ve Örgütlenme, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürleri ile Altınova İlçe Müdürü ve konu uzmanlarıyla birlikte Çilek ve Kiraz konusunda marka değeri olan Altınova İlçesine bağlı Sermayecik köyünde çiftçilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
Sermayecik köy kahvesinde çiftçilerle biraraya gelen İl Müdürü Suat Parıldar yaptığı konuşmada özetle “Siz değerli çiftçilerimizle tarımsal konulardaki sorunlarınızı yerinde dinleyip çözüm üretebilmek, marka değeri oluşturduğunuz mevcut tarımsal üretim ve verimlerinizi artırarak daha kazançlı hale getirebilmek ve uygulayabileceğimiz yeni projeler konusunda fikirlerinizi almak üzere Şube Müdürlerim, İlçe Müdürüm ve konu uzmanı arkadaşlarımla köyünüze kadar geldik. İl Müdürlüğü olarak her türlü tarımsal konuda her zaman yanınızdayız. Çilek ve Kiraz yetiştiriciliği konusundaki gayretli çalışmalarınızı ve çilek festivali yaptığınızı biliyorum. Çilek ve Kiraz üretimini nasıl daha fazla artırabiliriz, başka hangi projeleri köyünüzde uygulayabiliriz bu konudaki görüşlerinizi dinlemek istiyorum” dedi.
Şube Müdürleri de Tarımsal Desteklemeler, Kooperatifçilik Uygulamaları, Tarım Sigortaları, Organik ve İyi Tarım Uygulamaları gibi konularda sermayecikli çiftçilere bilgiler verdiler. Toplantıya katılan çiftçiler de yaşadıkları sorunları ve İl Müdürlüğünden beklentilerini dile getirdiler.
Bilgilendirmelerin ardından genel bir değerlendirme yapan İl Müdürü Suat Parıldar İyi Tarım Uygulamalarının yaygınlaştırılması, köyün Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin daha faal olarak faaliyetlerinin sürdürülmesi, çilek üretiminin daha da geliştirilmesi ve yeni bir proje olarak Trabzon Hurması konularında çalışmalar yapacaklarını ifade ederek beraberindekilerle çiftçilerle vedalaşıp toplantıdan ayrıldı.

 

Editör: TE Bilişim