İşlerin Ramazan öncesine göre daha kötü olduğunu belirten esnaf zaten işlerin olmadığını Ramazanla birlikte iyice düştüğünü söylüyor. Pazar esnaflarından Mustafa Baysal “Ramazanla birlikte işlerimiz çok düştü. Zaten iş yoktu, Ramazan'ın başlamasıyla iyice eksilere düştü. Biz fiyatlarımızda indirime de gittik. Fiyatlarımız Ramazan öncesine göre daha düşük örneğin domates Ramazan öncesinde kilo fiyatı 1,5 - 2 TL iken Ramazanda 1 TL’ye düşürdük.” dedi.

Sıcak havalardan dolayı ürünlerin çabuk bozulduğunu söyleyen Baysal “Ürünlerimizi sata bilmek için fiyatlarda indirime gidiyoruz.” diye konuştu. Geçen Ramazan'a göre işlerin büyük oranda düştüğünü söyleyen Baysal, “Geçen Ramazan bu Ramazan arasında en az % 80 oranında fark var. Geçen Ramazan çok daha iyiydi fiyatları indirmemize rağmen satışlardan memnun değiliz. Zaten artık bu bırakacağım.” şeklinde konuştu. Bir başka esnaf Abdullah Dilber ise “Bu yıl kış tüm Türkiye de çok uzun geçti. Sıcaklar artınca ürünler her yerde aynı zamanda yetişti. Önceden peyder pey yetişen ürünler bir anda yetişince mal çoğaldı ancak bu seferde malımızı satacak müşteri bulamadık. Birde Yalova da marketlerin sayısının çok artması da etkili oldu. Vatandaş alışverişini marketlerden yapıyor ve pazara gelme ihtiyacı duymuyor.” dedi. Dilber “Ramazandan önce işlerimiz gerçekten çok iyiydi. Ancak ramazanla birlikte satışlarımız büyük oranda düştü.” Diye konuştu.

Pazarda satılan bazı ürünlerin fiyatları söyle:

Bir kg marul: 1,5 TL, domates: 1 TL, soğan: 50 krş, yaş fasulye: 2 TL, salatalık: 1,5 TL, patates: 50 krş, biber: 1 TL, dolmalık biber: 3 TL, Barbunya: 4 TL, bamya: 7 TL, maydanoz: 1 TL ...

Editör: TE Bilişim