Bu yıl Altınova ve Armutlu’daki üreticilere de ilk kez pembe domates fidesi vermek için hazırlık yaptıklarını belirten Beşli, 2013 yılında toplamda 300 bin adet pembe domates fidesi dağıtımı yapacaklarını söyledi.

Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün de desteğiyle Altınova ve Armutlu ilçelerinde pembe domates için uygun alan tespiti çalışmalarının devam ettiğini belirten Beşli, yer tespitinin ardından ücretsiz pembe domates fidesi dağıtımının gerçekleşeceğini söyledi.

Yalova’ya özgü pembe domatesin yaygınlaştırılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Beşli, pembe domates için birçok ilden de talep olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz yıl 250 bin fide dağıttıklarını belirten Beşli, üreticilere pembe domates tohumlarını bir sonraki yıl için saklamalarını, fide yetiştirmenin ve çiftçiye dağıtımının da oldukça masraflı olduğunu da sözlerine ekledi.

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, pembe domates ve kıl biber gibi Yalova’ya özgü ürünlerin tanınması ve yaygınlaşması için bundan sonra da çabalarının süreceğini söyledi.
Editör: TE Bilişim